19.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Απλά Ψηφιακά 6: Τηλεπικοινωνίες, αγορά πληροφορικής augmented analytics και πώς το Λονδίνο μίκρυνε μέσα σε μια ημέρα

Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες, η έντονη κινητικότητα στην ελληνική αγορά πληροφορικής και ο «θαυμαστός καινούργιος κόσμος» των augmented analytics, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου επεισοδίου του «Απλά Ψηφιακά», του εβδομαδιαίου βίντεο podcast του Moved.gr με τον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου.

Στην παρέα μας αυτή τη φορά ο διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE, Χρήστος Παπαδόπουλος, της ελληνικής εταιρείας που ασχολείται με τα augmented analytics με στόχο να διευκολύνει το καθημερινό έργο των επιχειρήσεων. Αφού εξήγησε την διαφορά analytics με augmented analytics και πόσο εξοικειωμένες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις με τα τελευταία, αναφερθήκαμε στη δύναμη της εικόνας και την οπτικοποίηση των δεδομένων. Η κουβέντα μας έκλεισε με το «ελληνικό φαινόμενο» του παγόβουνου της Ανταρκτικής το οποίο κατάφερε να περιορίσει την γεωγραφική έκταση του Λονδίνου στα 1.270 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε μια ημέρα.

Οι εξελίξεις στα telecoms

Στο δεύτερο μέρος του podcast ασχοληθήκαμε με τα νέα από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Στο προσκήνιο βρέθηκαν οι επιδόσεις του ΟΤΕ για το 2020 και τα σχέδια για το 2021, καθώς και η επικείμενη έξοδος της Forthnet από το ΧΑ μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης.

Στην αγορά της πληροφορικής εστιάσαμε στον νέο επιχειρηματικό σχεδιασμό της Singular Logic που ανακοίνωσαν Space Hellas και Epsilon Net αλλά και στην εξαγορά της Wedia από την Entersoft.

Κλείσαμε το 6ο επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά με τα νέα από την startup σκηνή και ειδικότερα, με την επένδυση της Lamda Development στη Stoferno.gr.

Μαζί με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων κατά της πανδημίας συνεχίζονται και τα τεχνικά προβλήματα, που εμφανίστηκαν κατά κύριο λόγο στο “στούντιο 4” αυτή τη φορά.

Ζητάμε την κατανόησή σας και ελπίζουμε να εξαλειφθούν σύντομα. Μέχρι τότε βέβαια, θα τα λέμε ψηφιακά – τα καλά και τα κακά – και θα είμαστε εδώ για προτάσεις, παρατηρήσεις και ό,τι άλλο προαιρείσθε.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στρατηγική συνεργασία της Lancom με την EXA Infrastructure, για μία νέα εποχή συνδεσιμότητας στη ΝΑ Ευρώπη

Η Lancom, η ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες cloud, data center και τηλεπικοινωνιών, και η EXA Infrastructure, η εταιρεία με τη...

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο BigData – ΕY, OTE, REAL CONSULTING οι ανάδοχοι

Γράφει η Μαρία Μόσχου Την ανάθεση στην ένωση εταιρειών «ΕY – OTE – REAL CONSULTING» της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης για την υλοποίηση μέρους της...

Η «έξυπνη» διαχείριση κυκλοφορίας θα αποφέρει έσοδα 10,6 δισ. δολάρια το 2023  

    γράφει η Νατάσα Φραγκούλη   Αυξανόμενες βαίνουν οι παγκόσμιες επενδύσεις σε smart cities, με τον τομέα της «έξυπνης» διαχείρισης της κυκλοφορίας να απορροφά σημαντικό τμήμα...

Αναβαθμίζεται ψηφιακά το Πυροσβεστικό Σώμα για την καλύτερη διαχείριση κρίσεων

Τα τελευταία χρόνια κρίνεται αναγκαία η χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων των φυσικών καταστροφών τόσο...

Κατά 7% θα μειωθεί το Capex των τηλεπικοινωνιακών παρόχων έως το 2025

 Τάση επιβράδυνσης καταγράφουν οι επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων διεθνώς, με την Ελλάδα να κινείται, πάντως, σε αντίθετη τροχιά από τη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με...