7.7 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Απλά Ψηφιακά 40: Τα σχέδια της Grid Telecom, η σημασία της επένδυσης της AWS και το οικοσύστημα των startups

Τα σχέδια και τις επενδύσεις της Grid Telecom για τις τηλεπικοινωνίες αναλύει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Γιώργος Ψυρρής, στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου στο 40ο επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά, τονίζοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να καταστεί ο βασικός ουδέτερος πάροχος υπηρεσιών χονδρικής στην ευρύτερη περιοχή.

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών ο κ. Ψυρρής αναφέρεται στα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την προσφάτως ανακοινωθείσα συνεργασία της Grid Telecom με την Islalink, στις συνομιλίες του οργανισμού με αντίστοιχες επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να ποντίσουν καλώδια στις ελληνικές θάλασσες αλλά και στις αλλαγές που θα φέρει στο τηλεπικοινωνιακό τοπίο η κατάργηση του μονοπωλίου χονδρικής διάθεσης οπτικών ινών.

Επιπλέον αναλύει τις προοπτικές της χώρας στο να καταστεί κόμβος της ευρύτερης περιοχής μετά και τις μεγάλες επενδύσεις σε data center που δρομολογούν τεχνολογικοί κολοσσοί αλλά και τα φιλόδοξα σχέδια αποχαλκοποίησης της χώρας.

Amazon στην Ελλάδα και το οικοσύστημα των startups

Στην συνέχεια Νίκη και Δημήτρης αναφέρονται στην νέα επένδυση της AWS και στο τι σημαίνει η δημιουργία τοπικής ζώνης για την χώρα μας.

Παράλληλα αναλύουν τις προοπτικές του ελληνικού νεοφυούς οικοσυστήματος, το οποιο κατέγραψε αρκετά ρεκόρ για το τρέχον έτος, σύμφωνα με το πρόσφατο report του Found.ation για την πορεία των ελληνικών startups.

Η κουβέντα συνεχίζεται με τα μεγάλα σχέδια του Skroutz και τις νέες υπηρεσίες για καταναλωτές κι εμπόρους που ετοιμάζεται να παρουσιάσει το επόμενο έτος.

Τέλος η συζήτηση κλείνει με το νέο concept καταστημάτων που σχεδιάζει η υιοθετήσει η Wind και το οποίο παρουσιάστηκε μέσα από το ανακαινισμένο κατάστημα της Καλλιθέας.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Brussels Airlines: Νέες πτήσεις προς Ρόδο και Κω το καλοκαίρι του 2022

Τα ελληνικά νησιά, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία αναμένεται να είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της βελγικής αεροπορικής εταιρείας Brussels Airlines το καλοκαίρι...

«Ξαναμοιράζεται» η τράπουλα στη συνδρομητική τηλεόραση – Οι νέοι «παίκτες» και ο ανταγωνισμός

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Ισχυροί διεθνείς παίκτες, όπως η Warner Media και η Walt Disney, υλοποιούν το 2022 τα πλάνα επέκτασής του HBO ΜΑΧ...

Χάρτα για τα ψηφιακά δικαιώματα συντάσσει η Ευρώπη

  Η Ευρώπη θέλει να αποκτήσει την πρώτη -παγκοσμίως- διακήρυξη για τα ψηφιακά δικαιώματα και τις ψηφιακές αρχές της Νατάσας Φραγκούλη Ένα όραμα, που προώθησε σθεναρά ο...

ΕΕΚΕ: Δείτε τι δικαιούστε αν εγκλωβιστήκατε οδικώς ή σιδηροδρομικώς στην κακοκαιρία

Αποζημίωση σε κάθε επιβάτη και όχι μόνο στον οδηγό του εγκλωβισμένου οχήματος προβλέπει η νομοθεσία σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας...

Δίμηνη παράταση για τη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω βεβαίωσης μηχανικού

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δοθεί δίμηνη παράταση, έως τις 31 Μαρτίου 2022, για την υπογραφή συμβολαίων...