Απλά Ψηφιακά 22: Τι ετοιμάζει το Public, οι επενδύσεις της Κωτσόβολος και οι αλλαγές στις τηλεπικοινωνίες

- Advertisement -

Η νέα αγοραστική εμπειρία που θέλει να φέρει στα καταστήματά της η Public – Media Markt για τα καταστήματα, τα αντανακλαστικά της Κωτσόβολος πριν την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και οι συνέργειες που αναδιαμορφώνουν το τηλεπικοινωνιακό τοπίο της χώρας ήταν μερικά από τα θέματα του 22ου επεισοδίου του «Απλά Ψηφιακά», του video και audio podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών.

Σε αυτό το επεισόδιο, Νίκη Παπάζογλου και Δημήτρης Μαλλάς συζήτησαν με τον Αντώνη Ματεμτζή, διευθυντή καταστημάτων στην PMM (Public Media Markt) για τις επενδύσεις και τα νέα καταστήματα που σχεδιάζει να ανοίξει η αλυσίδα, για τις νέες συνήθειες που έφερε στους καταναλωτές η πανδημία του κορονοϊού καθώς και για την βιωματική τάση που αναμένεται να επικρατήσει στο λιανεμπόριο τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, Νίκη και Δημήτρης αναφέρθηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα της έτερης μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, Κωτσόβολος, αλλά και στο άνοιγμα που επιχειρείται αυτή την περίοδο εκτός ελληνικών συνόρων.

Συνεργασίες για τα δίκτυα οπτικών ινών

Την συζήτηση απασχόλησε και η 20ετής συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν Vodafone Ελλάδας και Grid Telecom του ΑΔΜΗΕ, με αντικείμενο την αμοιβαία ανταλλαγή και παραχώρηση της χρήσης των δικτύων οπτικών ινών τους.

Τέλος, οι δύο παρουσιαστές συζητούν για τις υψηλές ταχύτητες Internet στις οποίες στρέφονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές στην Ελλάδα, αλλά και στην πληθυσμιακή κάλυψη που είχαν την προηγούμενη χρονιά τα δίκτυα νέας γενιάς (NGA).

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

Το «Απλά Ψηφιακά» είναι μία χορηγία της Info Quest Technologies, η οποία γιορτάζει εφέτος τα 40 της χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...