Απλά Ψηφιακά 203: Τι αναζητά το TECS Capital, πού θα πάνε τα data centers και οι επόμενες εξαγορές

- Advertisement -

Την επενδυτική στρατηγική, τη φιλοσοφία και τις προοπτικές του νέου fund TECS Capital Fund II ανέλυσαν ο Αντώνης Ηλίας και η Μαριλίζ Κοκορότσικου, partners του σχήματος, στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου στο 203ο επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Οι δύο εταίροι μίλησαν για τη δημιουργία του fund και τη λογική πίσω από την ενασχόλησή τους με το venture capital, περιγράφοντας το επενδυτικό τους μοντέλο και τα βασικά χαρακτηριστικά των startups που αναζητούν. Παράλληλα, ανέλυσαν τα κριτήρια επιλογής που ακολουθούν με αιχμή την ποιότητα της ομάδας, αλλά και το πώς αναγνωρίζεται μια ιδέα που «αξίζει» να χρηματοδοτηθεί. Αφού σχολίασαν το κατά πόσο υπάρχει έλλειμμα καινοτόμων ιδεών στην αγορά και το επίπεδο ωριμότητας του ελληνικού startup οικοσυστήματος, σκιαγράφησαν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα διεθνώς. Τέλος, αναφέρθηκαν στις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, καθώς και στο τι προβλέπει το pipeline τους για το μέλλον.

Νίκη και Δημήτρης συζήτησαν στην συνέχεια τις ευρύτερες εξελίξεις στην αγορά των data centers, με αφορμή τη μελέτη που πραγματοποίησε η PwC για λογαριασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων δεδομενων στην Ελλάδα.

Η κουβέντα στο podcast του Moved.gr συνεχίστηκε με την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του δικτύου οπτικών ινών UFBB από τον ΟΤΕ, αλλά και με τις νέες πρωτοβουλίες της Visa στον τομέα του agentic AI, που δείχνουν προς την κατεύθυνση της επόμενης ημέρας στις ψηφιακές πληρωμές και τις αυτοματοποιημένες συναλλαγές.

Τέλος, οι δύο παρουσιαστές αναφέρθηκαν και στην ετήσια έρευνα της PwC για τα deals που καταγράφηκαν το 2025, τα οποία ήταν αρκετά για να χαρακτηριστεί η χρονιά ορόσημο στον τομέα των συγχωνεύσεων κι εξαγορών.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΟΤΕ: Αύξηση 4,9% στα έσοδα και 2,8% στα προσαρμοσμένα EBITDA το A’ τρίμηνο

Εξαιρετικά θετική κρίνεται η εκκίνηση του 2026 για τον...

ΕΛΚΑΚ: Ξεκινά η υλοποίηση των πρώτων αμυντικών έργων – Drones, περιπλανώμενα πυρομαχικά και αναβάθμιση...

Σε φάση υλοποίησης περνά πλέον η προσπάθεια ανάπτυξης της...

Η COSMOTE TELEKOM παρουσιάζει τους Metallica στη συναυλία της χρονιάς

Η COSMOTE TELEKOM, στηρίζοντας σταθερά τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα,...

Απλά Ψηφιακά 208: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Frigoglass με λύσεις της Salesforce

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Frigoglass που υλοποιήθηκε χάρη...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ryanair: Ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της βάσης της στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο

Την παύση λειτουργίας της βάσης της στη Θεσσαλονίκη για...

ΟΤΕ: Αύξηση 4,9% στα έσοδα και 2,8% στα προσαρμοσμένα EBITDA το A’ τρίμηνο

Εξαιρετικά θετική κρίνεται η εκκίνηση του 2026 για τον...

Το μήνυμα για τα λύτρα είναι μόνο η αρχή – Πίσω του κρύβεται κάτι μεγαλύτερο

Το Μάρτιο του 2024, μια ομάδα που είχε αναλάβει...

Η αγορά enterprise storage επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης

Η παγκόσμια αγορά εξωτερικών συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων για επιχειρήσεις...

ΔΕΗ Fiber Grid προς κινητή τηλεφωνία: Το «σήμα» από τη διαβούλευση του φάσματος που αλλάζει την αγορά

Η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών εισέρχεται σε μια νέα, κρίσιμη...