Απλά Ψηφιακά 136: Τα πλάνα για τη φετινή ecdm expo (Β. Γιαννίκος), οι Άραβες και η νέα συμφωνία της Grid Telecom

- Advertisement -

Για την πορεία του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και του digital marketing καθώς και για την μεγάλη έκθεση ECDM Expo, που θα λάβει χώρα μεταξύ 24 και 26 Μαΐου στο Ζάππειο μίλησε ο Βασίλης Γιαννίκος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Verticom, στον Δημήτρη Μαλλά και την Νίκη Παπάζογλου σε αυτό το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr, o κ. Γιαννίκος αναφέρθηκε στην έκθεση που μετά από 6 χρόνια τείνει να γίνει θεσμός για τον κλάδο καθώς και για τα παράλληλα συνέδρια που διοργανώνονται στο πλαίσιο αυτής, τα οποία ακουμπούν τόσο στις δύο μεγάλες θεματικές για το ηλεκτρονικό εμπόριο και για το digital marketing όσο και σε κάθετους υποκλάδους. Παράλληλα αναφέρθηκε στους φετινούς προσκλεκλημένους, οι οποίοι περιλαμβάνουν κορυφαία στελέχη της αγοράς τόσο από την Ελλάδα όσο κι από το εξωτερικό, με στόχο να αναδείξουν τις τάσεις που επικρατούν στον χώρο.

Ο κ. Γιαννίκος σχολίασε και την πορεία της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα, επισημαίνοντας ότι μετά τον «καταλύτη» του κορονοϊού δείχνει να εισέρχεται σε φάση διόρθωσης, επιφέροντας ανακατάταξεις, εξαγορές αλλά και συγχωνεύσεις. Τέλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που θα καθορίσουν το μέλλον αλλά και στις προοπτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, το οποίο καθίσταται πιο απαραίτητο από ποτέ στην σημερινή εποχή.

 

Οι εξελίξεις στην Πληροφορική

Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης συζήτησαν για τις ανακατατάξεις στον εγχώριο κλάδο  της πληροφορικής μετά και τις εξελίξεις με την Epsilon Net, αλλά και για τον κλάδο των data center μετά και τις ανακοινώσεις του ΑΔΜΗΕ και της Grid Telecom να δημιουργήσουν έναν νέο καλωδιακό σταθμό στα Χανιά σε συνεργασία με την Quadrivium Digital.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Αράβων για την μητρική της Nova, τη United Group, με τα νέα funds της ΕΑΤΕ που ήρθαν με δύναμη πυρός 75 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουν νεοφυή εγχειρήματα και με τις εξελίξεις στον χώρο των καταστημάτων ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών ειδών, μετά και τις ανακοινώσεις αναμόρφωσης των φυσικών σημείων του Πλαισίου και της Cosmote.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...