Τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς αλλά και τα σχέδια για την συνέχεια ανέλυσε στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas, κ. Γιάννης Μερτζάνης, στο πρώτο επεισόδιο της νέας χρονιάς του Απλά Ψηφιακά.
Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, ο επικεφαλής της Space επεσήμανε ότι οι επιδόσεις του ομίλου ενισχύθηκαν το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, αναφέρθηκε στους στόχους του νέου έτους, ενώ ανέλυσε και τα έργα που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Space για το ελληνικό Δημόσιο.
Σχετικά με την Space Hellas, ο κ. Μερτζάνης επεσήμανε ότι ήδη έχει διευρύνει τις δραστηριότητές της μέσω των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια και εξήγησε τις αλλαγές που επέφεραν στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας οι πρόσφατες συναλλαγές για την Epsilon-SingularLogic και Singular Logic. Τέλος αναφέρθηκε στις προοπτικές του εγχώριου κλάδου της πληροφορικής, στα βήματα εξωστρέφειας που κάνει αλλά και στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια.
Οι ψηφιακές τεχνολογίες το 2024
Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης συζήτησαν για τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2024 στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, για την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας που αναμένεται να δημιουργηθεί στη χώρα, αλλά και για τις εξελίξεις στο εγχώριο οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας.
Οι δύο παρουσιαστές επεσήμαναν τις αλλαγές που φέρνει στον κλάδο η υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, τα βήματα των Public στην ενέργεια, τις νέες εξαγορές της Softone, καθώς και την αλλαγή διοίκησης στο Elevate Greece & ΕΑΤΕ.
Τέλος αναφέρθηκαν στην επέκταση της Blueground στην Ιαπωνία, στις φημολογίες για τις τριβές στη σχέση Viva – JP Morgan, αλλά και στο λανσάρισμα του 5G SA από την Cosmote.
Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.