28.3 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανάδειξη της Ηλείας με το τρένο στις ράγες

Συνάντηση Ν. Κοροβέση και Θ. Κοτταρά για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου

Η τουριστική ανάπτυξη σε συνάρτηση με την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανάδειξη των μαγευτικών διαδρομών της Ηλείας, ήταν το κεντρικό θέμα κατά τη συνάντησή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τουριστική ανάδειξη της σιδηροδρομικής γραμμής Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας για την οποία ο κ. Κοτταράς δήλωσε ότι σύντομα θα γίνει η αναβάθμισή της, καθώς σε αυτήν έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του Οργανισμού. Παράλληλα δρομολογείται το σημαντικό έργο της συντήρησης της γραμμής με χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ώστε να λειτουργήσει πλήρως και χωρίς άλλα εμπόδια ή προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Επίσης ο κ. Κοτταράς ανακοίνωσε στον κ. Κοροβέση, ότι στις προθέσεις του ΟΣΕ είναι και η αναβάθμιση του κτιρίου στον Πύργο που αποτελεί ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, με ξεχωριστή ιστορία και παράδοση για την πόλη και την περιοχή.

Εξάλλου, ο ΟΣΕ σκοπεύει να εντάξει τη διαδρομή Κατακόλου – Αρχ. Ολυμπίας στα επίσημα τουριστικά δρομολόγια της χώρας, ώστε να μπορέσει να την ενισχύσει περαιτέρω και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ενώ η ίδια η διαδρομή θα γίνει σύγχρονη με διαδραστικές καινοτομίες που θα είναι ελκυστικές και ενδιαφέρουσες για τους επισκέπτες και γενικότερα τους επιβάτες.

Κατά τη συνάντηση έγινε ειδική αναφορά και στη γραμμή Πατρών – Πύργου, για την οποία τονίστηκε ότι το 2021 προγραμματίζεται να μπει στην τελική ευθεία, με προοπτική να δώσει μια νέα διάσταση στις επικοινωνίες και μεταφορές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Κοροβέσης μάλιστα, έθεσε και το ζήτημα επέκτασης της συγκεκριμένης γραμμής προς Καλό Νερό και Κυπαρισσία, όχι μόνο για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και για την ανάδειξη – προβολή του πανέμορφου παραλιακού μετώπου και των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της νότιας Ηλείας.

Ο κ. Κοτταράς ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την ενημέρωση και τη συνεργασία, ενώ υπήρξε δέσμευση και των δύο να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπιλίρης ο οποίος από την πλευρά του, κατέθεσε τις δικές του επισημάνσεις προς τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβολο του ΟΣΕ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το realme c51 έρχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους χρήστες

  γράφει η Νατάσα Φραγκούλη    Το στοίχημα που έχει βάλει να επαναπροσδιορίζει τα standard της entry-level κατηγορίας smartphones, φαίνεται ότι κερδίζει, για άλλη μια φορά, η...

realme C51: Ένα πρωτοποριακό smartphone με τέσσερα κορυφαία χαρακτηριστικά

  Το realme C51, το πρωτοποριακό entry-level κινητό της, λανσάρει στην αγορά η realme, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand smartphone στον κόσμο. Ως συνέχεια της σειράς...

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις… καλύτεροι πελάτες για τους κυβερνοεγκληματίες

Αυξανόμενος είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) στο σημερινό τοπίο ψηφιακών απειλών. Καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν ένα αξιοσημείωτο...

Στο κόκκινο το 2023 η αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων

Σε στενωπό βρίσκεται η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, καθώς η πίεση που ασκεί ο πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα...

Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Το Threads κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή...