13.3 C
Athens
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ανάδειξη της Ηλείας με το τρένο στις ράγες

Συνάντηση Ν. Κοροβέση και Θ. Κοτταρά για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου

Η τουριστική ανάπτυξη σε συνάρτηση με την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανάδειξη των μαγευτικών διαδρομών της Ηλείας, ήταν το κεντρικό θέμα κατά τη συνάντησή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τουριστική ανάδειξη της σιδηροδρομικής γραμμής Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας για την οποία ο κ. Κοτταράς δήλωσε ότι σύντομα θα γίνει η αναβάθμισή της, καθώς σε αυτήν έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του Οργανισμού. Παράλληλα δρομολογείται το σημαντικό έργο της συντήρησης της γραμμής με χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ώστε να λειτουργήσει πλήρως και χωρίς άλλα εμπόδια ή προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Επίσης ο κ. Κοτταράς ανακοίνωσε στον κ. Κοροβέση, ότι στις προθέσεις του ΟΣΕ είναι και η αναβάθμιση του κτιρίου στον Πύργο που αποτελεί ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, με ξεχωριστή ιστορία και παράδοση για την πόλη και την περιοχή.

Εξάλλου, ο ΟΣΕ σκοπεύει να εντάξει τη διαδρομή Κατακόλου – Αρχ. Ολυμπίας στα επίσημα τουριστικά δρομολόγια της χώρας, ώστε να μπορέσει να την ενισχύσει περαιτέρω και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ενώ η ίδια η διαδρομή θα γίνει σύγχρονη με διαδραστικές καινοτομίες που θα είναι ελκυστικές και ενδιαφέρουσες για τους επισκέπτες και γενικότερα τους επιβάτες.

Κατά τη συνάντηση έγινε ειδική αναφορά και στη γραμμή Πατρών – Πύργου, για την οποία τονίστηκε ότι το 2021 προγραμματίζεται να μπει στην τελική ευθεία, με προοπτική να δώσει μια νέα διάσταση στις επικοινωνίες και μεταφορές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Κοροβέσης μάλιστα, έθεσε και το ζήτημα επέκτασης της συγκεκριμένης γραμμής προς Καλό Νερό και Κυπαρισσία, όχι μόνο για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και για την ανάδειξη – προβολή του πανέμορφου παραλιακού μετώπου και των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της νότιας Ηλείας.

Ο κ. Κοτταράς ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την ενημέρωση και τη συνεργασία, ενώ υπήρξε δέσμευση και των δύο να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπιλίρης ο οποίος από την πλευρά του, κατέθεσε τις δικές του επισημάνσεις προς τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβολο του ΟΣΕ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Θέσεις στάθμευσης μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων: Όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία τους

Οι όροι και οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας σταθμών μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων, αλλά και ποδηλάτων, ως ανεξάρτητες εγκαταστάσεις ή ως συμπληρωματικές εντός άλλων εγκαταστάσεων, καθορίζονται...

Ψηφιακά η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου

Μέσω του gov.gr εκδίδεται πλέον η άδεια πολιτικού γάμου από τους δήμους της χώρας. Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής...

Ο Όμιλος SOFTONE υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Θέτοντας σταθερά τις βάσεις για τη διαμόρφωση και διαρκή τήρηση ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που εκτιμά και διαχειρίζεται την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού του, ο...

Και μέσω Προξενικών Αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Ελληνες του Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων Προξενικών Αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) έχουν εφεξής...

Ίδρυμα Vodafone: To πρόγραμμα Generation Next δίπλα στους εκπαιδευτικούς της Νάξου  

Digital Storytelling και App Invertor οι θεματικές των  εργαστηρίων για τους εκπαιδευτικούς  Το Ίδρυμα Vodafone, μέσω του προγράμματος Generation Next, συμμετέχει στην πρωτοβουλία της...