AirHelp: 30.000 καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων καταγράφηκαν στην Ελλάδα μέσα σε επτά μήνες

- Advertisement -

 

Σε … πρωταγωνιστή  στις καθυστερήσεις μετατρέπεται η χώρα μας καθώς πάνω από 30.000 καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων καταγράφηκαν στην Ελλάδα κατά τους πρώτους εφτά μήνες του 2019.

Σε έρευνα της AirHelp ( εταιρεία για τα δικαιώματα των επιβατών) αναφέρεται ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια ταξιδιώτες να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους από την αρχή της χρονιάς.

Με βάση τα αποτελέσματα, από τις περισσότερες από 110.000 πτήσεις που μελετήθηκαν, το 27% δεν αναχώρησε στην ώρα του, ποσοστό αυξημένο κατά σχεδόν 7% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Επιπλέον, “παρά τις προσπάθειες των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων και των υπηρεσιών ασφάλειας των πτήσεων”, όπως επισημαίνει η Air Help, οι περίπου 15.400 επιβάτες που ταξιδεύουν καθημερινά από την Ελλάδα, με κατά μέσο όρο 140 πτήσεις αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Συνολικά, περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια επιβάτες, από τα σχεδόν 12 εκατομμύρια που ταξίδεψαν το διάστημα αυτό από την Ελλάδα, είδαν την πτήση τους να μην αναχωρεί εγκαίρως ή να ματαιώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με την έρευνα, ότι στο αεροδρόμιο της Αθήνας σημειώθηκαν οι πτήσεις με τα περισσότερα προβλήματα.

Σαν αποτέλεσμα, πάνω από 35.000 επιβάτες που ταξίδεψαν από την πρωτεύουσα τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους να δικαιούνται αποζημίωση σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό ΕΚ 261.

Παρόλα αυτά, οι καθυστερήσεις των πτήσεων οφείλονται συχνά σε παράγοντες που τα αεροδρόμια δεν μπορούν να ελέγξουν όπως η ασυνέπεια των αεροπορικών εταιρειών.

Να σημειωθεί ότι, περισσότεροι από 89.000 επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για καθυστέρηση ή ακύρωση της πτήσης τους, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 261.

Όπως τονίζει ο Παναγιώτης Διβάνης, ειδικός σε θέμα δικαιωμάτων επιβατών της AirHelp, «αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι παρά το γεγονός ότι  Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από απεργίες, ο αριθμός των πτήσεων που αναχωρούν από τη χώρα και έχουν καθυστέρηση ή ακυρώνονται, είναι αξιοσημείωτος.

Αναμένουμε ωστόσο να δούμε αν οι αριθμοί θα επηρεαστούν, από το ενδεχόμενο απεργιών στις αρχές Σεπτεμβρίου, περίοδος με σημαντικά αυξημένη κίνηση καθώς οι οικογένειες επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Τα σωματεία εργαζομένων της Ryanair, αλλά και άλλων εταιρειών όπως η Transavia, αναμένεται να απεργήσουν σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Για το λόγο αυτό, συμβουλεύουμε τους ταξιδιώτες να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους ώστε να γνωρίζουν τι μπορούν να διεκδικήσουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Nova: Πλούσια αθλητική δράση με Stoiximan Super League, Μ. Σίτι – Άρσεναλ, Έβερτον –...

Συναρπαστικό θέαμα έρχεται στις οθόνες των συνδρομητών της Nova...

100.000 «καρδιές» για την ΕΛΕΠΑΠ: Το Giant Heart της Novibet αναβαθμίζει τεχνολογικά το Κέντρο...

Σε αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η μπασκετική πανδαισία της EuroLeague με τα Play – In Showdown και ο 1ος τελικός του EuroCup στο παρκέ του Novasports

Η EuroLeague, η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο...

Η SUPERBET ζωντανεύει έναν αιώνα ΠΑΟΚ, μέσα από τον πρώτο ύμνο της ομάδας

Η Superbet παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια για τη...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ εγκαινιάζουν την πρώτη MOTORCYCLE ENGINEERING ACADEMY powered by Honda and Saracakis

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αξιοποιώντας την κορυφαία  τεχνογνωσία αιχμής...

Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια

Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του...

O CEO της Nova, Γιώργος Λάμπρου στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Γιώργος Λάμπρου, CEO της Nova, θα συμμετάσχει στο...