Αγρια κόντρα προέδρου ΣΕΑΑ – ΠΟΕΙΑΤΑ

- Advertisement -

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του  Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Γιώργο  Βασιλάκη εξαπέλυσε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ )με αφορμή δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Ακούσαμε από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ (οποία… έκπληξη) τον κ. Βασιλάκη σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου να προτείνει την μείωση του αριθμού των ταξί στην Αθήνα, και την άμεση ανανέωση του στόλου, την προτροπή του στην ηλεκτροκίνηση, την διαβεβαίωση ότι θα φτιαχτούν πιάτσες μόνο για τα ηλεκτρικά και άλλες σημαντικές ειδήσεις για τον κλάδο των ταξί. Ο κ. Βασιλάκης σε ένα παραλήρημα άκρατου νεοφιλελευθερισμού –για το οποίο απέσπασε και τα συγχαρητήρια του παραγωγού της εκπομπής– εξέφρασε την άποψη ότι λιγότερα ταξί θα σημαίνει περισσότερη δουλειά για λίγους άρα περισσότερα χρήματα για επένδυση σε καινούργιο αυτοκίνητο» αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Μάλιστα συνεχίζοντας η ΠΟΕΙΑΤΑ ζήτησε συγνώμη από τον κ. Βασιλάκη γιατί είναι περισσότεροι από όσους θα ήθελε, αλλά και για το γεγονός ότι δεν περισσεύουν χρήματα για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου μιας και πρέπει «να πληρώνουμε τους φόρους που μας επέβαλαν ομοϊδεάτες τους».

Και μάλιστα συνεχίζουν: « Ζητάμε συγνώμη που το ταξί ευθύνεται για τα κλιματικά προβλήματα της χώρας μας (Ναι!! Και αυτό μας χρέωσε ο κ. Βασιλάκης). Ο κ. Βασιλάκης και όλος ο κλάδος της τουριστικής μεταφοράς πρωτοστάτησαν στη μείωση της ελάχιστης τιμής στις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και στο πάγωμα της ενεργοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας (το τελευταίο δεν το πέτυχαν). Εδώ και χρόνια το μεταφορικό έργο των ταξί έχει γίνει στόχος για επιχειρηματίες σαν τον κ. Βασιλάκη. Είναι ο τελευταίος που μπορεί να μέμφεται τους οδηγούς ταξί οι οποίοι, όπως ο ίδιος υποστήριξε, βγάζουν 50€ την ημέρα από τη δουλειά τους. Ας μας πει αυτός και οι συνάδελφοί του πόσοι ανασφάλιστοι οδηγοί εργάζονται στα Ε.Ι.Χ. των τουριστικών επιχειρήσεων και με πόσα χρήματα αμείβονται; Η Ομοσπονδία Ταξί έδωσε και δίνει καθημερινό αγώνα για ένα επάγγελμα ευθυγραμμισμένο με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι όψιμοι εκσυγχρονιστές όσο κι αν κρύβονται πίσω από ωραίες λέξεις και όμορφες ιδέες, δεν επιθυμούν τίποτε άλλο από ασύδοτο, προκλητικό και άπληστο κέρδος. Μιλούν για Ευρώπη αυτοί που θέλουν την Ελλάδα αφρικανική ζούγκλα όπου το δυνατότερο ζώο σκοτώνει το αδύνατο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της  ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: « Για να κλείσουμε με αυτή την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι ο κλάδος των ταξί δεν έχει καμία σχέση με την Ολυμπιακή. Το ελληνικό δημόσιο μπορεί να έκανε δώρα αλλά οι ταξιτζήδες δεν πήραν και δεν δίνουν δώρα σε κανέναν. Αν ο κ. Βασιλάκης εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και προβαίνει σε τόσο σημαντικές ανακοινώσεις, τότε ή παρακάμπτει τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών (από τους οποίους περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση) ή προσπαθεί να εξαγριώσει χιλιάδες αυτοκινητιστές. Όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ο ταξιτζής είναι πάντα στις επάλξεις, έτοιμος να δώσει και τη ζωή του για το ταξί και το επάγγελμά μας.Κύριε Βασιλάκη, μην παίζετε με την ζωή μας. Μην την παζαρεύετε. Είμαστε κάθε μέρα στον πόλεμο (γιατί πόλεμος είναι να δουλεύεις δωδεκάωρα στους δρόμους της Αθήνας). Τον συνηθίσαμε. Δεν μας φοβίζει».

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...