20.4 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Αυξάνονται οι πωλήσεις smartphones παρά την πανδημία

Αλλαγές κορυφής στην κατάταξη των κατασκευαστών SMARTPHONES: Η Xiaomi, για πρώτη φορά, ξεπέρασε την Apple και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ανοδική πορεία, παρά τις αναταταράξεις στην παγκόσμια οικονομία ο COVID-19, ακολουθεί πλέον η αγορά smartphones.

Το τρίτο τρίμηνο του 2020 οι πωλήσεις smartphones, διεθνώς, αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα. Συνολικά, στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν το τρίτο τρίμηνο 366 εκατ. συσκευές smartphones.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στις πωλήσεις smartphones συνδέεται με το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων ανά τον κόσμο. Επίσης με τη σταδιακή αποκατάσταση της ασυνέχειας στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την τελευταία έρευνα της Counterpoint Research, που φιλοξενεί ο ΣΕΠΕ στην ιστοσελίδα του, σε ετήσια βάση οι πωλήσεις smartphones μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 4%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, καθώς η πανδημία συνεχίζει να ασκεί έντονες πιέσεις στους οικογενειακούς και εταιρικούς προϋπολογισμούς.

 

Πωλήσεις 5G συσκευών

Ενδιαφέρουσες ήταν οι ποιοτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στη διεθνή αγορά smartphones στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου 2020, με πιο σημαντική ίσως την άνοδο της προϊοντικής κατηγορίας των 5G συσκευών. Ειδικότερα, οι αποστολές 5G smartphones αυξήθηκαν κατά 82% στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2020 σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις 5G smartphones κατά το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν αυτές του πρώτου εξαμήνου του 2020.

«Η αγορά smartphones έχει δείξει ανθεκτικότητα στον COVID-19 τόσο από πλευράς προσφοράς όσο και από πλευράς ζήτησης. Ο εξορθολογισμός της αλυσίδας εφοδιασμού και η σταδιακή άρση των lockdowns ανά τον πλανήτη στήριξε την πορεία ανάκαμψης της αγοράς smartphones» αναφέρουν οι αναλυτές.

Αλλαγές κορυφής

Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν σε επίπεδο τρίτου τριμήνου και όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη των πιο ισχυρών κατασκευαστών smartphones. Η πιο εντυπωσιακή μεταξύ αυτών των εξελίξεων ήταν η άνοδος της Xiaomi, η οποία, για πρώτη φορά, ξεπέρασε την Apple, για να κατακτήσει την τρίτη θέση της αγοράς smartphones το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Το brand “Realme” της κινεζικής εταιρείας ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand το εξεταζόμενο διάστημα, πετυχαίνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 132% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, άνοδος που μεταφράστηκε σε πωλήσεις 14,8 εκατ.συσκευών, παγκοσμίως, στη διάρκεια του τριμήνου.

Η Samsung ανέκτησε, στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς smartphones, με πωλήσεις 79,8 εκατ. συσκευών, αυξημένες κατά 47% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα και κατά 2% σε ετήσια βάση.

Η Huawei, από την πλευρά της, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της διεθνούς κατάταξης, με το μερίδιό της να μειώνεται από 20% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε 14% το τρίτο τρίμηνο της χρήσης. Η Xiaomi, στην τρίτη θέση, σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 75% σε επίπεδο τριμήνου με μερίδιο αγοράς 13%. Την πρώτη πεντάδα των πιο ισχυρών κατασκευαστών στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου συμπλήρωσαν η Apple στην τέταρτη θέση και η Oppo στην πέμπτη.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Νέα εκστρατεία phishing με «δούρειο ίππο» τις φόρμες αυτοαξιολόγησης εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι και η ανάγκη επικοινωνίας τους με τις διοικήσεις των εταιρειών γίνονται "δούρειος ίππος" για τους κυβερνοεγκληματίες Είναι κοινή πρακτική σε μεγάλους οργανισμούς οι...

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεοπτικής πειρατείας με 13.000 πελάτες και κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Novacinema: Μεγάλες πρεμιέρες τον Οκτώβριο με «Hitman’s Bodyguard 2», «Plane» και νέες σειρές

O Οκτώβριος έρχεται να σε cineπάρει στα Novacinema, τον απόλυτο κινηματογραφικό προορισμό, καθώς και στο Novalifε, το αγαπημένο κανάλι ψυχαγωγίας! Μεγάλες πρεμιέρες, συναρπαστικές νέες...

MyRoomie: Νέα υπηρεσία B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα στη μετεγκατάσταση υπαλλήλων

Η MyRoomie, η κορυφαία εφαρμογή για συγκατοίκηση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν...

Απλά Ψηφιακά 111: Τα σχέδια του Public Group (Ρόμπυ Μπουρλάς) και οι εξελίξεις στα 5G δίκτυα

Τον μετασχηματισμό μετά και την απορρόφηση των Media Markt, καθώς και τα σχέδια για την συνέχεια των καταστημάτων Public και γενικότερα της εταιρείας ανέλυσε...