13.8 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Aegean: Χρονιά ρεκόρ το 2023 – Αυξημένα δρομολόγια και πτήσεις για το χειμερινό πρόγραμμα

9 νέα δρομολόγια και 3 νέες χώρες προστίθενται στο χειμερινό πρόγραμμα, ενώ 7 θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και τον χειμώνα

Χρονιά ρεκόρ η φετινή για την Aegean έχοντας υλοποιήσει το μεγαλύτερο πτητικό πρρόγραμμα από την ίδρυσή της ενώ βλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον ελπίζοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα συνεχιστεί και το 2024 δημιουργώντας νέο ρεκόρ για την ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Μειώνοντας την εποχικότητα και αυξάνοντας τους προορισμούς που πετά, η Aegean, παρά τις καθυστερήσεις στην παράδοση των νέων αεροσκαφών, η εταιρεία με τον υπάρχων στόλο ευελπιστεί σε ένα ευέλικτο πτητικό πρόγραμμα δίνοντας προτεραιότητα στη Θεσσαλονίκη όπου παρουσιάζεται  αύξηση τις κινήσης λόγω της απουσίας σιδηροδρόμου αλλά και υλοποιώντας δράσεις για τη Ρόδο η οποία το καλοκαίρι επλήγη από την πύρινη λαίλαπα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το χειμερινό ενισχυμένο πρόγραμμα της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας  την παρουσίαση έκαναν δύο νέα πρόσωπα με τον διευθύνοντα σύμβουλο  κ. Δημήτρη Γερογιάννη να λέει ότι πολιτική της εταιρείας είναι πλέον να αποτραβηχτούν τα  «μεγαλύτερα» στελέχη και να αφήσουν τόπο στην επόμενη γενιά.

18,7 εκατ. θέσεις

Έτσι η παρουσίαση έγινε από την κα. Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου, και τον κ. Γιάννη Ράσογλου, Network Planning & Airline Partnernships Directo οι οποίοι υποστηριξαν ότι τους τελευταίους μήνες πετάξε το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην ιστορία της Aegean προσφέροντας 18,7 εκατ. θέσεις, 2 εκατ. περισσότερες από 2022 και 900 χιλ, περισσότερες  από το 2019.

Η πληρότητα έφτασε στο 83% από 73% το 2022 παρατηρώντας αύξηση της επιβατικής κίνησης και σε μικρούς προορισμούς.

Αναφέρθηκαν στους πέντε άξονες που ακολουθεί η διοίκηση της εταιρείας σύμφωνα με τους οποίους ενισχύονται οι Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μειώνεται η εποχικότητα, αυξάνονται οι διαθέσιμες θέσεις και στο εξωτερικό προσφέροντας περισσότερες συχνότητες αλλά και προορισμούς τονίζοντας ότι προσθέτοντας προοριμούς όπωςτο Ντουμπάι θέλουν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες

«Σε συνδυασμό με τα νέα δρομολόγια αυξάνουμε τις επιλογές που έχει ο επιβάτης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» ανέφεραν χαρακτητριστικά τα δύο στελέχη της Aegean.

Αναφορικά με το κέντρο ακπάιδευσης που ετοιμάζει η Aegean τόνισαν ότι οι εργασίες προχωράνε πολύ καλά και σύντομα θα έρθει ο προσομοιωτής χωρίς καθυστερλησεις με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Το νέο χειμερινό πρόγραμμα

Το νέο «Χειμερινό Πρόγραμμα Δρομολογίων 2023/24», που συνδυάζεται με νέες, αυξημένες επιλογές  στους επιβάτες της, είναι αυξημένο με 18 νέα δρομολόγια σε 14 χώρες (σε σχέση με το περυσινό χειμερινό πρόγραμμα). Ειδικότερα, προκειμένου να προσφέρει νέες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες της και κατά τη χειμερινή περίοδο επεκτείνει το δίκτυό της σε προορισμούς της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, των Βαλκανίων αλλά και της  Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να εξερευνήσει νέους προορισμούς από την Αθήνα, όπως το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Λούξορ και το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το Ίνσμπρουκ (Αυστρία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Κισινάου (Μολδαβία), καθώς και για πρώτη φορά το  Κάιρο από τη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, διατηρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια από την Αθήνα προς το  Μπρίστολ και το Μπίρμινχαμ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη συχνότητα και σε σημαντικούς «καθιερωμένους» προορισμούς, προσθέτοντας μια  δεύτερη καθημερινή πτήση από την Αθήνα προς τη Φρανκφούρτη.

Επιδίωξη του νέου προγράμματος

Επιδίωξη του νέου προγράμματος είναι να παρέχει συνεχώς νέες επιλογές στους Έλληνες ταξιδιώτες, αλλά και πλέον να προσφέρει εποχικούς προορισμούς περισσότερο κατάλληλους για την «εκτός καλοκαιριού» περίοδο (όπως το Σάρμ Ελ Σέιχ, το Λούξορ, το Ίνσμπρουκ) μετά και το επιτυχημένο εγχείρημα των πτήσεων προς το Μαρακές, την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Παράλληλα, η εταιρεία εξελίσσει σταδιακά την προσπάθειά της για «τουρισμό όλο το χρόνο» με διατήρηση τακτικών πτήσεων από/προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα έως και τον Νοέμβριο και έναρξη της νέας σεζόν νωρίς τον Μάρτιο του 2024, καθώς και με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρόδο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σε  συνεργασία με Tour Operator του εξωτερικού, διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22  ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα  Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.

Το ενισχυμένο νέο χειμερινό πρόγραμμα της AEGEAN, αποτελεί συνέχεια του πολύ δυνατού 9μήνου όπως καταγράφηκε από τα τελευταία στοιχεία επιβατικής κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, η AEGEAN το 9μηνο Ιανουαρίου‑Σεπτεμβρίου 2023 μετέφερε συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες (με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού), καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022.  Σημαντική  ήταν και η δυναμική της εταιρείας στο 3ο (τρίτο) τρίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022 (έχοντας ήδη καταγράψει ισχυρές επιδόσεις) όπου μεταφέρθηκαν, 5,3 εκατ. επιβάτες με εξαιρετικά ισορροπημένη αύξηση, τόσο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού κατά 17 %, όσο και στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 18%.

Επιβατική κίνηση

Συνολικά στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφεται ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο η αύξηση της  επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

3ο 3μηνο

2023

 

 

 

3ο 3μηνο

2022

 

 

9μηνο

2023

 

9μηνο

2022

 

 

 

3ο 3μηνο

2023 vs 2022

% μεταβολή

9μηνο

2023 vs 2022

% μεταβολή

Συνολική επιβατική κίνηση 5.317.395  

4.532.136

 

11.957.842

 

9.207.373

 

17%

30%
Επιβατική κίνηση εξωτερικού από/προς Αθήνα 2.319.268  

1.928.648

 

5.498.903

 

3.975.180

 

20%

38%
Επιβατική κίνηση εξωτερικού από/προς  Θεσ/νίκη 331.637  

262.055

 

788.704

 

544.404

 

27%

45%
Συντελεστής πληρότητας* 86%  

84%

 

83%

78%  

+2% pp

+5% pp

* Σύνολο επιβατοχιλιομέτρων προς διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις σε προγραμματισμένες και τσάρτερ πτήσεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση του χειμερινού προγράμματος, η αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου της AEGEAN κ. Π. Σταμάτη δήλωσε σχετικά: «Με τη δυναμική της επιτυχημένης ανάπτυξης των τελευταίων 18 μηνών,  συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας νέες επιλογές και ταξιδιωτικές εμπειρίες, επενδύοντας στην  επέκταση του δικτύου μας με νέους προορισμούς και την χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δυναμική της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ δημιουργούμε σταδιακά και με προσεκτικά βήματα ειδικά προγράμματα και συνεργασίες για την άμβλυνση της εποχικότητας στην περιφέρεια.  Ταυτόχρονα, ανακοινώνουμε τη νέα απευθείας πτήση Αθήνα-Ντουμπάι, αλλά και τη δεύτερη καθημερινή πτήση προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από την Αθήνα, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη διασυνδεσιμότητα  του  δικτύου μας με διεθνείς αεροπορικούς κόμβους, στο πλαίσιο των σημαντικών νέων αλλά και των καθιερωμένων συνεργασιών της εταιρείας μας».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...