24.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑΔAΕ: Συμβουλές με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ταχυδρομείων στις 9 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων στις 9 Οκτωβρίου, η ΑΔΑΕ προτρέπει τους πολίτες σε περίπτωση που τους παραδοθεί ανοιχτό ή φθαρμένο ένα συστημένο  ή απλό ταχυδρομικό αντικείμενο ή υπάρχει απώλεια αυτού, να υποβάλλουν άμεσα καταγγελία στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).
Ο ταχυδρομικός τομέας άλλαξε άρδην τα τελευταία χρόνια και ενέχει περισσότερους κινδύνους σε σχέση με το παρελθόν. Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου δημιούργησε περισσότερα κανονιστικά προβλήματα αναδεικνύοντας τόσο τις αδυναμίες της αγοράς όσο και των φορέων.
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη κατά το άρθρο 19 του Συντάγματος Ανεξάρτητη Αρχή, ΑΔΑΕ, έχει ως αποστολή της τη διασφάλιση του απορρήτου των ηλεκτρονικών και ταχυδρομικών επικοινωνιών. Η Αρχή βάσει του θεσμικού της ρόλου και των αρμοδιοτήτων της εγγυάται την ασφάλεια και προστασία του απορρήτου των ταχυδρομικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Ανάληψη συντονισμένων δράσεων

Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων είναι η ανάληψη συντονισμένων δράσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ταχυδρομικού κλάδου, καθώς και η πράσινη λειτουργία του με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια και το απόρρητο.
Η Διεύθυνση Διασφάλισης Απορρήτου Ταχυδρομικών Επικοινωνιών της ΑΔΑΕ παρακολουθεί  τις  νέες τεχνολογίες (υπηρεσιών και μεταφορών) και τα πρότυπα που αφορούν στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ταχυμεταφορών λαμβάνοντας υπόψη και το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών μέσω Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ).
Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή συμμετέχει  στο νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτομίας EACEA Erasmus+ “DigiGreen Post: Towards a more digital and greener Postal Era” που αφορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ταχυδρομικού τομέα, με σκοπό την εκπόνηση Ψηφιακής Ευρωπαϊκής Στρατηγικής του Ταχυδρομικού Τομέα και στην ανάπτυξη νέων «ψηφιακών και πράσινων» δεξιοτήτων των ταχυδρομικών φορέων.

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή σώματα

Επίσης, η Αρχή συμμετέχει υποβάλλοντας την τεχνογνωσία της και τις θέσεις της σε ευρωπαϊκά και διεθνή σώματα, όπως στο Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP).
Επίσης, η Αρχή οργανώνει εκπαιδεύσεις διανομέων, χρησιμοποιώντας ειδικό για αυτούς οπτικοακουστικό υλικό, καθώς έχει επισημάνει την αναγκαιότητα εκπαίδευσης των υπαλλήλων του ταχυδρομικού τομέα σε ζητήματα απορρήτου. Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της σε ζητήματα εκπαίδευσης των ταχυδρομικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων ταχυμεταφορών για τη δημιουργία κουλτούρας απορρήτου υπήρξε συνεργαζόμενος εταίρος σε Ευρωπαϊκά (NewPost: :Upgrading the EU Postal Sector with new skills) ή  εθνικά  έργα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Honda Marine: Σε παγκόσμια πρεμιέρα η BF350, o πρώτος κινητήρας Honda V8

Σε παγκόσμια πρεμιέρα, η Honda Marine παρουσίασε τον πρώτο της V8 εξωλέμβιο κινητήρα, την BF350, στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών της Γένοβας. Μέσω μιας σειράς εξαιρετικών...

Στον ΟΛΘ οδεύει το λιμάνι του Βόλου – Προτιμητέος επενδυτής από το ΤΑΙΠΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στην αποσφράγιση των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στον...

Μην “ψαρώνετε”: 10 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε αφού κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ψαρέματος

Μπορεί να αισθανθείτε ντροπή ή ακόμα και ανησυχία αν τσιμπήσετε το δόλωμα και κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού "ψαρέματος", αλλά αυτού του είδους...

Από τον καναπέ τους κάνουν αγορές 8 στους 10 Έλληνες

Ψήφο εμπιστοσύνης στις online αγορές δίνουν οι Έλληνες καταναλωτές, με την πανδημία και την ψηφιοποίηση που έφερε μαζί της να λειτουργούν ως θρυαλλίδα για...

Οριστικός ανάδοχος για την επόμενη γενιά του Δικτύου Δημόσιου Τομέα

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Την .. επόμενη γενιά (Next Gen) του Δικτύου Δημοσίου Τομέα θα σχεδιάζει η κοινοπραξία ERNST & YOUNG AE ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ...