Νέα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό μέσω Αιγύπτου

- Advertisement -

 

Νέα ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται για τον ελληνικό τουρισμό, αυτή την φορά μέσω Αιγύπτου, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Insider.gr, ο Περιφερειακός Διευθυντής της EGYPTAIR σε Ελλάδα και Κύπρο, Σαλάχ Ταουφίκ, προανήγγειλε δύο νέες πτήσεις της εταιρείας από Αθήνα προς Χονγκ-Κονγκ και από Αθήνα προς Σαγκάη, οι οποίες θα αυξήσουν τον αριθμό των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Οι δύο αυτές νέες πτήσεις που θα δρομολογήσει η EGYPTAIR έχουν ξεχωριστή σημασία για την χώρα μας, καθώς θα φέρουν στην Ελλάδα περισσότερους τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Όπως ανέδειξε, πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου που επισκέφτηκαν την χώρα μας το 2016 και οι οποίοι ξόδεψαν περισσότερα από 800 ευρώ ανά διανυκτέρευση και δεν προέρχονταν από ευρωπαϊκές αγορές, προέρχονταν κυρίως από τις αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται ότι η EGYPTAIR έχει ενισχύσει και την εισροή Ιαπώνων τουριστών στην Ελλάδα, καθώς από τον Οκτώβριο του 2017 έχει προσθέσει στα δρομολόγιά της και την πτήση Αθήνα-Τόκυο.

Η εταιρεία έχει στενή συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει να προωθήσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο κ. Ταουφίκ, οι δύο χώρες απέχουν μόλις δύο ώρες αεροπορικά και συνεπώς έχουν τη δυνατότητα, μέσω των αεροπορικών συνδέσεων να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερα ισχυρή και αποδοτική γέφυρα,  ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική και κατά δεύτερο λόγο την Ασία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

6 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται την ΑΙ στην εξυπηρέτηση πελατών

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει σταδιακά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων...

Η Ευρώπη αποκτά μηχανισμό growth capital για τις εταιρείες τεχνολογίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποιεί ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για...

Έρχονται νέες εξαγορές για τη ΔΕΗ – Προχωρούν οι συζητήσεις για το mega Data Center έως 1 GW

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιβεβαίωση των στόχων για το...

1 στους 2 CEOs βάζει την ΑΙ στις κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παύει να αποτελεί ένα ακόμη έργο...

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...