ΕΕΤΤ: Μέσα από προγραμματικές συμφωνίες με δημόσιους φορείς θα διεκδικήσει έργα ΕΣΠΑ

- Advertisement -
  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Να ενισχύσει την τεχνική και επιστημονική επάρκεια της προκειμένου να προχωρήσει στην διεκδίκηση και υλοποίηση έργων που θα εδραιώσουν το ρόλο της στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, θα επιδιώξει η ΕΕΤΤ μέσα από προγραμματικές συμφωνίες με άλλους δημόσιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην έγκριση της σκοπιμότητας ανάθεσης σε Ανάδοχο του έργου της παροχής υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου της ΕΕΤΤ στη διαδικασία σύναψης και υλοποίησης προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση η  «ΕΕΤΤ διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διαχείριση μεγάλων και πολύπλοκων έργων, συγχρηματοδοτούμενων και μη. Έχοντας προχωρήσει από το 2010, σε αναδιάρθρωση των εσωτερικών διαδικασιών της, προκειμένου να είναι συμβατή  με τις αυστηρές προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται για τη διαχείριση έργων του ΕΣΠΑ, είναι σε θέση ως Φορέας να διαχειρίζεται έργα ανάθεσης Προμηθειών ή Υπηρεσιών».

Συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης χρηματοδότησης έργων από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 & 2021-2027, που θα συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΕΕΤΤ, κρίνεται σκόπιμη η σύναψη στρατηγικών συμφωνιών και συνεργασιών με λοιπούς δημόσιους φορείς, προκειμένου να ενδυναμωθεί αμφίπλευρα η τεχνική και επιστημονική επάρκεια και να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων που θα εδραιώσουν το ρόλο της ΕΕΤΤ στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Με βάση τα ανωτέρω, κρίθηκε αναγκαία η ανάθεση έργου εξωτερικού συμβούλου που θα παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης στην ΕΕΤΤ κατά την διαδικασία σύναψης και υλοποίησης προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς στο πλαίσιο εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων της.

Το έργο του Συμβούλου

Ειδικότερα ο Σύμβουλος θα αναλάβει την εκτέλεση των κάτωθι εργασιών:

i. Επεξεργασία οδικού χάρτη σύναψης προγραμματικών συμφωνιών με βάση τις προτεραιότητες της ΕΕΤΤ στο πλαίσιο των στρατηγικών της στόχων

ii. Υποστήριξη της ΕΕΤΤ στη διαδικασία ωρίμανσης του πλαισίου συνεργασίας με λοιπούς δημόσιους φορείς

iii. Υποστήριξη της ΕΕΤΤ στη διαδικασία σύναψης, σύνταξης και κατάρτισης των όρων και επιμέρους προϋποθέσεων των προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς

iv. Υποστήριξη της ΕΕΤΤ στη διαδικασία παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης των συναφθεισών προγραμματικών συμφωνιών.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Έργου ορίζεται σε δώδεκα (12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

O συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε 20.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24%, ο οποίος θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς της ΕΕΤΤ, χρήσεων 2021 και 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται νέες εξαγορές για τη ΔΕΗ – Προχωρούν οι συζητήσεις για το mega Data Center έως 1 GW

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιβεβαίωση των στόχων για το...

1 στους 2 CEOs βάζει την ΑΙ στις κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παύει να αποτελεί ένα ακόμη έργο...

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...

Η αύξηση του κόστους μνήμης δημιουργεί «δύο ταχύτητες» στα smartphones

Η άνοδος του κόστους των τσιπ μνήμης αναδιαμορφώνει τη...

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...