Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ

- Advertisement -

Σε συνέχεια της συμπλήρωσης της τριετούς θητείας των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ»), η ΕΕΣΥΠ, ως μοναδικός μέτοχος του ΤΑΙΠΕΔ, εκκινεί διαδικασία για την ανανέωση ή αντικατάσταση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για θητεία τριών ετών.

Ως εκ τούτου, προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων με τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που επιθυμούν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής, είναι η αξιολόγηση υποψηφίων με στόχο τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με συλλογικά μεγάλη και διαφοροποιημένη εμπειρία για την επίτευξη επιτυχημένων συναλλαγών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης του Ταμείου.

Το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου μέσω της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης, σύμφωνα με τον Νόμο 3986/2011. Τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν συμπεριληφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης μπορούν να ταξινομηθούν σε γενικές γραμμές σε εταιρικές συμμετοχές, υποδομές /συμβάσεις παραχώρησης και αξιοποίηση ακινήτων.

Το πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη

Το πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και έχει ως στόχο την τροφοδότηση της ανάπτυξης, την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στις υποδομές, την ενέργεια, τα ακίνητα, καθώς και άλλους τομείς, επιτυγχάνοντας παράλληλα άλλα σημαντικά οφέλη, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, ο εκσυγχρονισμός υποδομών και η προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Με σκοπό την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρόοδο και ανάπτυξη, το έργο του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει πάντα να υποστηρίζεται από βέλτιστες διαδικασίες αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων, διαφανείς διαδικασίες και αποτελεσματική διαχείριση ως προς την προετοιμασία και εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.  

Τα απαιτούμενα προσόντα και δεξιότητες για τις θέσεις των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ αναλύονται στη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στην ενότητα Προκηρύξεις στην ιστοσελίδα: www.hcap.gr. Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα διοριστούν υπό τον όρο απουσίας οποιωνδήποτε προσωπικών ή νομικών κωλυμάτων και περιορισμών, όπως περιγράφονται στο ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τη συμμόρφωσή τους με τα ανωτέρω και κατά τον διορισμό τους, υποβάλλοντας σχετική δήλωση.

Η ΕΕΣΥΠ ενθαρρύνει όλους τους υποψηφίους

Η ΕΕΣΥΠ ενθαρρύνει όλους τους υποψηφίους που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα να υποβάλουν αίτηση. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα (diversity) αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕΣΥΠ και των θυγατρικών της. Σαν αποτέλεσμα, η ΕΕΣΥΠ διασφαλίζει ότι όλοι οι υποψήφιοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό και τους παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, μέσα από την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, να αποστείλουν ηλεκτρονικά αίτηση συνοδευόμενη από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021. Για όλες τις αιτήσεις θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.

Η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για εκτελεστικές θέσεις αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: HRADF@egonzehnder.com  με σαφή ένδειξη στο θέμα της αίτησης για τη θέση ενδιαφέροντος: 1. Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ, 2. Εντεταλμένος Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ. Τηλέφωνο επικοινωνίας για διευκρινίσεις: 210 6883031.

Η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για θέση Προέδρου Δ.Σ. και μη εκτελεστικές θέσεις αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση candidates1@stantonchase.com  με σαφή ένδειξη στο θέμα της αίτησης για τη θέση ενδιαφέροντος: 1. Πρόεδρος Δ.Σ., 2. Μέλος Δ.Σ., 3. Πρόεδρος ή/και Μέλος Δ.Σ.. Τηλέφωνο επικοινωνίας για διευκρινίσεις: 210 6129429.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...

Η ΕΕΤΤ αποχαιρετά τον Πρόεδρό της, Καθηγητή Δημήτρη Βαρουτά

Με βαθιά οδύνη η Διοίκηση και το προσωπικό της...

Πάνω από 1,2 δισ. επιβάτες θα ταξιδεύουν με ψηφιακά διαπιστευτήρια έως το 2035

Επιταχύνεται η ψηφιοποίηση των διεθνών μετακινήσεων, με τα ψηφιακά...