Ο ΟΑΣΑ επιλέγει νομικό σύμβουλο για την  διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας 92 λεωφορείων

- Advertisement -
  • Της Μαρίας Μόσχου

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η προμήθεια 92 λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ ο οποίος αποφάσισε την ανάληψη υποχρέωσης δαπάνης ύψους 24.800 ευρώ που αφορά νομική υποστήριξη  για τη διαγωνιστική διαδικασία της προμήθειας των νέων  λεωφορείων.

Ειδικότερα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε την δέσμευση πίστωσης ύψους  20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ αξίας 4.800 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. για τη χρήση 2019.

Στα τέλη του 2018 η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το ΠΕΠ Αττικής την προμήθεια 92 σύγχρονων αστικών λεωφορείων για την Αθήνα, έναντι ποσού ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Τη διενέργεια του διαγωνισμού έχει αναλάβει ο ΟΑΣΑ και αφορά την προμήθεια τριών διαφορετικών τύπων λεωφορείων:

  • 20 οχήματα με κινητήρα diesel, 12μετρα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ΕURO VI,
  • 60 οχήματα με κινητήρα diesel, 18μετρα (αρθρωτά), αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ΕURO VI και
  • 12 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τεχνολογίας ΕURO VI, μικρού μεγέθους (mini bus), χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και με αυτονομία κίνησης, συμπεριλαμβανομένου του συνοδευτικού εξοπλισμού και υποδομών (π.χ., φορτιστές) που είναι αναγκαίες για την υποστήριξη της λειτουργίας τους.

Ο διαγωνισμός θα είναι ενιαίος αλλά οι συμμετέχοντες θα μπορούν να «διεκδικήσουν» μόνο έναν ή δύο ή και τους τρεις τύπους λεωφορείων.

Τις επόμενε ημέρες αναμένεται άλλος διαγωνισμός από το υπουργείο Υποδομών για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η διαβούλευση ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου και διήρκησε έναν μήνα. Η προμήθειά τους θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και την ΕΤΕπ.

Συγκεκριμένα, ο  διαγωνισμός του υπουργείου Μεταφορών αναμένεται να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες, ενώ τα πρώτα οχήματα θα αρχίσουν να φτάνουν στο 7μηνο από την υπογραφή της σύμβασης. Τα 400 από αυτά προορίζονται για την Αθήνα  και πρόκειται για 170 ηλεκτρικά, 180 φυσικού αερίου, 50 πετρελαίου και τα υπόλοιπα 350 για τη Θεσσαλονίκη, 150 ηλεκτρικά, 150 φυσικού αερίου και 50 πετρελαίου.

Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού εκτιμάται στα 420 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.Το ΕΣΠΑ θα αποδεσμεύσει περίπου 70 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα αναλάβει η ΕΤΕπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

COSMOTE TV: Απρίλιος με την 4η σεζόν του «From» και το «Dracula» με τους...

Ο Απρίλιος έρχεται στην COSMOTE TV φέρνοντας την 4η...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το messaging γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις ελληνικές επιχειρήσεις – Πάνω από 80% βλέπει αύξηση εσόδων

Το messaging δεν αποτελεί πλέον απλώς ένα εργαλείο επικοινωνίας,...

MVNO: Η «δεύτερη οικονομία» της κινητής τηλεφωνίας – Έσοδα 54 δισ. δολάρια έως το 2030

Η αγορά της κινητής τηλεφωνίας αλλάζει δομικά και όχι...

Novasports: Μεγάλος διαγωνισμός με θέμα την EuroLeague και έπαθλο ένα πλήρως υβριδικό SUV OMODA 5

To Novasports.gr και η OMODΑ διοργανώνουν μεγάλο διαγωνισμό με...

Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

Το Skroutz, το δημοφιλέστερο marketplace στην Ελλάδα, κατέγραψε την...