Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση της Έκθεσης Αξιολόγησης της κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων της χώρας

- Advertisement -

Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση της Έκθεσης Αξιολόγησης της κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων της χώρας, ύστερα από την ανάρτησή της στον ιστότοπο του ΥΠΕΝ  http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=232&language=el-GR.

Η υποβολή της Έκθεσης αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο 2008/56/ΕΚ για την Θαλάσσια Στρατηγική και του Ν.3983/2011, με τον οποίο εναρμονίζεται. Μετά από την ενεργό συμμετοχή πολιτών και φορέων, θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία της ποιότητας των θαλασσών της χώρας μας με βασικό κριτήριο την αειφορία και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η οικοσυστημική προσέγγιση που κατοχυρώνει η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για τη διατήρηση της καλής κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων παρακολουθεί τις ανάγκες της παρούσας γενεάς και ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον των μελλοντικών.

Η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της χώρας μας και η διατήρηση της βιοποικιλότητας απαιτείται για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών, δεδομένου ότι οι θάλασσες της Ελλάδας έχουν ιδιαίτερη κοινωνική και οικονομική αξία μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (αλιεία, ιχθυοκαλλιέργεια, τουρισμός κτλ.), αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών του περιβάλλοντος της χώρας μας.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων καλεί τους πολίτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετέχουν ενεργά στη διαβούλευση, καταθέτοντας τις προτάσεις τους έως την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 23:59.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται νέες εξαγορές για τη ΔΕΗ – Προχωρούν οι συζητήσεις για το mega Data Center έως 1 GW

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιβεβαίωση των στόχων για το...

1 στους 2 CEOs βάζει την ΑΙ στις κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παύει να αποτελεί ένα ακόμη έργο...

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...

Η αύξηση του κόστους μνήμης δημιουργεί «δύο ταχύτητες» στα smartphones

Η άνοδος του κόστους των τσιπ μνήμης αναδιαμορφώνει τη...

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...