23.7 C
Athens
Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

780 εκατ. άνθρωποι θα κάνουν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού το 2022

  •  της Νατάσας Φραγκούλη

Περισσότεροι από 780 εκατ. άνθρωποι, παγκοσμίως, θα κάνουν χρήση ανέπαφων συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων ή wearable συσκευών έως τα τέλη του 2022. Για την ακρίβεια ο συνολικός αριθμός των μοναδικών χρηστών ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητών συσκευών -κυρίως τηλεφώνων- αναμένεται να φτάσει φέτος τα 782 εκατ.

Οι χρήστες ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητών ή wearable συσκευών (mobile contactless payments) θα συνεχίσουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Juniper Research, ο αριθμός των μοναδικών χρηστών υπηρεσιών contactless payments θα προσεγγίσει το 2024 το ορόσημο του 1 δισ., επίδοση που αντιπροσωπεύει αύξηση 60% έναντι του 2022.

Πρακτικά, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις της εταιρείας, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή τη διετία 2022-2024, θα προστεθούν, παγκοσμίως, 200 εκατομμύρια νέοι χρήστες ανέπαφων πληρωμών.

Η έκθεση της Juniper Research εκτιμά ότι οι εντεινόμενες επενδύσεις σε τερματικά, που υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές και που προέρχονται -κατά κύριο λόγο- από αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη, θα λειτουργήσουν ως «κλειδί» για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

Επιτάχυνση της διείσδυσης

Την ίδια στιγμή, η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για εύκολες και χωρίς καθυστερήσεις πληρωμές αναμένεται επίσης να επιταχύνει την ανάπτυξη των contactless payments. Ευκολία την οποία επιτρέπουν οι ανέπαφες πληρωμές, καθώς οι καταναλωτές χρειάζονται μόνο ένα smartphone ή μια συσκευή με δυνατότητα NFC, για να κάνουν τις συναλλαγές τους, εξαλείφοντας την ανάγκη να έχουν μαζί τους πολλαπλές κάρτες.

«Οι προμηθευτές λύσεων πληρωμών, μέσω κινητών NFC, πρέπει να μεγιστοποιήσουν την ευκολία, προσφέροντας περαιτέρω επιλογές πληρωμής, όπως το BNPL (Buy Now, Pay Later), για να ενθαρρύνουν τη μεγαλύτερη υιοθέτηση. Το BNPL επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν σε πολλές δόσεις. καθιστώντας τις αγορές υψηλής αξίας πιο προσιτές», αναφέρει η έκθεση της Juniper Research (Contactless Payments: Key Opportunities, Emerging Trends & Market Forecasts 2022-2027, Card vs Mobile).

Ο ρόλος των smartphones

Οι αναλυτές εξηγούν ότι η αύξηση της διείσδυσης των smartphones σε αναδυόμενες αγορές του πλανήτη θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την τόνωση των ανέπαφων συναλλαγών. Όπως υπογραμμίζουν, τα ποσοστά διείσδυσης των smartphones μεταξύ των αναδυόμενων περιοχών, όπως η Ασία-Ειρηνικός, θα ξεπεράσουν το 99% έως το 2024.

Μόνο αυτή η αύξηση θα δώσει τη δυνατότητα σε επιπλέον 67 εκατομμύρια άτομα να υιοθετήσουν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. «Για να επωφεληθούν από αυτή την τάση και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι προμηθευτές πληρωμών μέσω κινητών NFC θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να στραφούν σε πληρωμές NFC, εκπαιδεύοντας τους σχετικά με τα οφέλη που παρέχουν, βοηθώντας, παράλληλα, τις προσπάθειες για τη βελτίωση των υποδομών αποδοχής NFC» σημειώνει η ίδια έκθεση.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Emirates: Νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου για μείωση των πλαστικών μιας χρήσης

Η Emirates αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου, μέσω της οποίας εκατομμύρια πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται εν πτήσει, όπως πλαστικοί δίσκοι σερβιρίσματος, μπολ...

MyRoomie: Ο απόλυτος οδηγός για συγκατοίκηση

Καλώς ήρθατε στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα....

PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει το νέο Ψηφιακό Κέντρο της στα Ιωάννινα

Το νέο Ψηφιακό της Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων εγκαινιάζει η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα μας με ένα ακόμα γραφείο-δορυφόρο. Το Digital Center...

Η OPPO παρουσιάζει το νέο A98 5G με εκπληκτικές επιδόσεις μπαταρίας

Η OPPO εισάγει στη ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας...

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη...