22.7 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

5G Ventures: Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός επενδύει στην EdgeQ

Η 5G Ventures ανακοινώνει τη συνεπένδυση του Ταμείου Φαιστός (series B financing round), μαζί με επενδυτικά κεφάλαια κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην εταιρεία EdgeQ Inc, η οποία με την καινοτόμα τεχνολογικά λύση που έχει αναπτύξει επαναπροσδιορίζει την ανάπτυξη και λειτουργία δικτύων 5G.

H EdgeQ (https://www.edgeq.io/) στελεχώνεται από επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εξειδικευμένων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων σε κορυφαίες πολυεθνικές επιχειρήσεις του χώρου στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα (SystemonachipSoC) τεχνολογίας O-RAN, πλήρως προγραμματιζόμενου μέσω λογισμικού, το οποίο αντικαθιστά πλήρως τον συμβατικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σήμερα για να υποστηρίζει τη λειτουργία ενός 5G σταθμού βάσης. Το SoC της EdgeQ είναι επίσης συμβατό και με προηγούμενης γενιάς τεχνολογίες κινητών επικοινωνιών. Παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών δικτύου που προσφέρουν οι σημερινές υλοποιήσεις στους σταθμούς βάσης, αλλά και επιπλέον δυνατότητες Edge computing, με διάθεση πρόσθετης υπολογιστικής ισχύος, καθώς και υποστήριξη για την εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η κορυφαίας τεχνολογίας λύση της EdgeQ μειώνει δραστικά το κόστος της αρχικής επένδυσης (capex) για την ανάπτυξη ενός 5G δικτύου. Επιπλέον και δεδομένου της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με τη συμβατική υποδομή που χρησιμοποιείται σήμερα για τη λειτουργία των σταθμών βάσης, επιτυγχάνεται μείωση του λειτουργικού κόστους του δικτύου κατά 50%.

Εκτός των δημόσιων δικτύων κινητής τηλεφωνίας, τo SoC της EdgeQ χρησιμοποιείται επίσης για την ταχεία εγκατάσταση private 5G δικτύων με μειωμένο κόστος ανάπτυξης και χρήσης σε σχέση με τις συμβατικές υλοποιήσεις. Επίσης, η λύση της EdgeQ έχει ευρύ πεδίο εφαρμογών τόσο στις δορυφορικές επικοινωνίες όσο και στον τομέα της άμυνας.

Σε συνεργασία με την Vodafone, με την οποία διατηρεί πολύμηνη συνεργασία, η EdgeQ παρουσίασε στο Mobile World Congress 2023 (MWC) μία πρότυπη εγκατάσταση δικτύου που παρείχε throughput 5 Gbps με την κατανάλωση ενέργειας να περιορίζεται κάτω των 50 W.

Η πρωτοποριακή λύση της EdgeQ έλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις στο MWC, καθώς ανακηρύχθηκε κορυφαία τεχνολογία κινητών δικτύων από τους διευθυντές τεχνολογίας που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία και καλύτερη ψηφιακή τεχνολογική πρόταση στην κατηγορία των εταιρειών με ετήσια έσοδα έως 10 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, η EdgeQ επελέγη το περασμένο φθινόπωρο από την εταιρεία Mavenir για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης λύσης που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση τηλεπικοινωνιακών υποδομών από 4G σε 5G.

Στο πλαίσιο της επένδυσης του Φαιστός, η EdgeQ προχώρησε ήδη στην ίδρυση της “EdgeQ Greece”. H εταιρεία σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη των σχετικών προϊόντων, προωθώντας τη μεταφορά τεχνογνωσίας αιχμής στη χώρα μας και τη συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργασιών που έχει αναπτύξει η 5G Ventures.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το μεγάλο κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης έρχεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις αλλά η Ελλάδα προλαβαίνει να προσαρμοστεί

Οι οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ελλάδα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10...

Μιχάλης Τσαμάζ: «Φεύγω στην ιδανική συγκυρία για τον ΟΤΕ»

«Ένας manager πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει. Και για εμένα τώρα ήταν αυτή η...

N. Σταθόπουλος (BC Partners): Case Study επιτυχίας η Ελλάδα – Καμία συμφωνία ακόμα για την πώληση της Nova

Για το επενδυτικό περιβάλλον σε Ελλάδα, εξωτερικό, καθώς και για την πορεία των επενδυτικών κινήσεων της BC Partners στην χώρα μίλησε ο Νίκος Σταθόπουλος, Chairman,...

Επιστροφές προϊόντων τώρα και σε Skroutz Point

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να προχωρούν σε επιστροφές προϊόντων χρησιμοποιώντας το δίκτυο Skroutz Point. Δίνεται...

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ αναμένεται να βάλει το έργο των...