3,9 τρισ. δολάρια στον ψηφιακό μετασχηματισμό θα επενδύσει ο πλανήτης

- Advertisement -

Σε ρυθμό ψηφιακού μετασχηματισμού συνεχίζουν να κινούνται επιχειρήσεις ανά τον πλανήτη, οδηγώντας τις σχετικές επενδύσεις σε διαρκή άνοδο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός (DX) παραμένει παγκόσμια προτεραιότητα για την επιχειρηματική κοινότητα, με τον πήχη των επενδύσεων να μπαίνει στα 3,9 τρισ. δολάρια για το 2027 με πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 16,1%.

Σύμφωνα με τον Οδηγό Δαπανών Ψηφιακού Μετασχηματισμού της International Data Corporation (IDC), οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν το 35,8% των παγκόσμιων δαπανών DX το 2023, η περιοχή Ασίας/Ειρηνικού (συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Κίνας) το 33,5% και η EMEA το 26,8%.

Στην Ευρώπη, οι δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς της τάξης του 16% την περίοδο 2023-2027. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή σε επίπεδο επενδύσεων θα είναι οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιών θα είναι οι πιο δυναμικές, αυξάνοντας τις δαπάνες DX τους κατά περισσότερο από 20% σε όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία, η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη περίπτωση χρήσης θα είναι η Μηχανική Μάθηση – Driven Predictive Analytics στον κλάδο των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, που θα αυξηθεί κατά 32% την περίοδο έως το 2027.

Οι πιο ενεργοί κλάδοι

Ο τομέας με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι αυτός της βιομηχανίας, αντιπροσωπεύοντας, από μόνος του, περίπου το 18% των συνολικών δαπανών παγκοσμίως. Μερικές από τις κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης για τον κλάδο της βιομηχανίας περιλαμβάνουν το Robotic Manufacturing, το Autonomic Operations, το Inventory Intelligence και το Smart Warehousing.

Εξίσου δυναμικός σε επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού είναι και ο κλάδος των Επαγγελματικών Υπηρεσιών, που θα γνωρίσει την ταχύτερη ανάπτυξη των δαπανών DX με πενταετή CAGR 21,1%, ακολουθούμενος από τον Τραπεζικό και Ασφαλιστικό τομέα με CAGR 20,0%

Που επενδύει η πλειονότητα

Οι δύο πιο δυναμικές κατηγορίες επενδύσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό αφορούν στη χρήση τεχνολογίας για τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Η πιο δυναμική κατηγορία επενδύσεων είναι αυτή που αφορά το «Innovate, Scale, and Operate», μια ευρεία περιοχή που καλύπτει εργασίες μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων κατασκευής και σχεδίασης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη περίπτωση χρήσης, Υποστήριξη και Υποδομή Back-Office, περιλαμβάνει βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες, όπως λογιστικά/χρηματοοικονομικά/τιμολόγηση, ανθρώπινο δυναμικό, νομικά θέματα, ασφάλεια και κινδύνους και εταιρική πληροφορική. Από κοινού , αυτές οι δύο περιπτώσεις χρήσης θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 35% του συνόλου των δαπανών DX το 2023.

Μια άλλη σημαντική κατηγορία επενδύσεων που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι η «Εμπειρία Πελατών», η οποία περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με τον πελάτη και τις σχετικές τεχνολογίες που υποστηρίζονται από την DX.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Cosmos Business Systems: Η επόμενη ημέρα μετά το RRF περνά από AI, data centers και cybersecurity

Σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με μεγαλύτερη έμφαση στην...

Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες

Η νέα εποχή Telekom ξεκινά, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστα data...

Κ. Πιερρακάκης: «Κανένα κράτος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί μόνο του την τεχνητή νοημοσύνη»

Την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προσαρμοστούν με πολύ μεγαλύτερη...

Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση του One UI 9 σε περισσότερες Galaxy συσκευές

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διάθεση του...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...