1o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Design and Management of Port, Coastal and Offshore Works” (DMPCO 2019)

- Advertisement -

Το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων, Ε.Μ.Π. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πλωτών Κατασκευών και Συστημάτων Αγκύρωσης, Ε.Μ.Π., το Εργαστήριο Θαλάσσιας Τεχνικής και Θαλάσσιων Έργων, Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής, Παν. Πατρών, διοργανώνει το: 1o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Design and Management of Port, Coastal and Offshore Works” (DMPCO 2019)

To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 11 Μαΐου 2019 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

Αντικείμενο του συνεδρίου που θα αναπτυχθεί μέσω 10 ειδικών θεματικών ενοτήτων είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η διαχείριση λιμενικών, παράκτιων και υπεράκτιων έργων με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην προσαρμογή τους σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής. Ταυτόχρονα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης και στο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, ενώ στο πλαίσιο ειδικών συνεδριών με προσκεκλημένους ομιλητές θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στη Γαλάζια ανάπτυξη, την προοπτική δημιουργίας Πράσινων Λιμένων και την ενίσχυση των θαλάσσιων μεταφορών μέσω της ανάπτυξης ανταγωνιστικών λιμενικών συστημάτων της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου.

Παράλληλα έχουν προετοιμαστεί συζητήσεις σε 2 στρογγυλά τραπέζια στα οποία θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στις προκλήσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης:

για την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και κοινών κανόνων για τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων μέσω του ευρωπαϊκού κανονισμού 2017/352 (Τετάρτη 8 Μαΐου, 14:00-16:00)

του θαλάσσιου τουρισμού, μέσω της διοργάνωσης ιστιοπλοϊκών αγώνων διεθνούς κύρους, America’s cup, the Ocean Race, κ.τ.λ. (Παρασκευή 10 Μαΐου, 12:30-14:30).

Επίσης την Παρασκευή 10 Μαΐου (15:30-16:30) θα διεξαχθεί Debate μεταξύ των αν. υπουργών κ.κ., Σ. Φάμελου και Ν. Σαντορινιού με θέμα το συνδυασμό ανάπτυξης και κοινωνικής νησιωτικής πολιτικής για τα ελληνικά νησιά.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Πειραιώς: Πρώτη ελληνική τράπεζα με πιστοποίηση για τη διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Πειραιώς απέκτησε πιστοποίηση κατά το διεθνές πρότυπο ISO/IEC...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα στα τρία smartphones θα διαθέτει Agentic AI έως το 2027

Η επόμενη μεγάλη μάχη στην αγορά των smartphones δεν...

Αυξάνεται η χρήση AI chatbots για θέματα υγείας – Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν

Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται σε έναν από τους δημοφιλέστερους...

Μόλις 1 στις 3 οικογένειες προστατεύει όλες τις ψηφιακές συσκευές της

Με την καθημερινότητα των οικογενειών να μεταφέρεται όλο και...

Πειραιώς: Πρώτη ελληνική τράπεζα με πιστοποίηση για τη διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Πειραιώς απέκτησε πιστοποίηση κατά το διεθνές πρότυπο ISO/IEC...