23.7 C
Athens
Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

Neurosoft: Τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 50% και σχεδιάζει νέες λύσεις και εξαγορές

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Με ρυθμούς ανάπτυξης 50% «τρέχει» από το 2020 η Neurosoft, η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου και με βασικό μέτοχο τον ΟΠΑΠ. Η εταιρεία δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην κυβερνοασφάλεια ετοιμάζεται να προσφέρει νέες λύσεις προς ξενοδοχεία και ιδιώτες, ενώ ερευνά την αγορά για πιθανές εξαγορές.

Όπως είπε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Neurosoft, Νώντας Πασχαλίδης, η εταιρεία με έργο τις υποδομές από δίκτυο cloud έως cyber security μέχρι το 2022 είχε αποκλειστικά πελάτες ιδιώτες από τον επιχειρηματικό κόσμο και μόνη εξαίρεση αποτέλεσε το 2020 η συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ταυτότητες.

Έργα του δημοσίου

«Ωστόσο από τον Φεβρουάριο του 2022 ξαναείδαμε το θέμα του δημοσίου και πλέον ενδιαφερόμαστε στοχευμένα για έργα κυρίως κυβερνοασφάλειας συμμετέχοντας σε προκηρύξεις έργων κάποια από τα οποία χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης», είπε ο κ. Πασχαλίδης.

Έχοντας έδρα την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, η Neurosoft έχει μεμονωμένα έργα σε άλλες χώρες, όπως η Αλβανία όπου έχει σημαντική παρουσία και τη Μέση Ανατολή.

Απασχολεί 230 εργαζομένους  σε Ελλάδα και Κύπρο σε τρεις πυλώνες, Infrastructure & Cloud, Cyber Security και Field Services, και είναι ένας από τους λίγους ICT Integrators στην περιοχή που να μπορεί να καλύψει ολιστικά τις ανάγκες μιας σύγχρονης υποδομής μετά την πώληση του τραπεζικού factoring στην Qualco το 2020 έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

Βασικός μέτοχος ο ΟΠΑΠ

Από το 2017 μέτοχος πλειοψηφίας με ποσοστό 68% είναι ο ΟΠΑΠ, ενώ στο πελατολόγιο της εκτός από τον ΟΠΑΠ συμπεριλαμβάνονται μεγάλες τράπεζες, η ΔΕΗ, η ΔΕΔΗΕ, η ΑΔΜΗΕ, τα ελληνικά αεροδρόμια, και κατασκευαστικές εταιρείες.

Στα έργα που υλοποιεί αυτή τη στιγμή είναι σε συνεργασία με μεγάλους παρόχους, ως υπεργολάβος σε έργα οπτικών ινών, συμπεριλαμβανομένων και εργασιών στο FTTH. Μάλιστα ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι η χώρα μας είναι εξαιρετικά πίσω στις οπτικές ίνες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Neurosoft αναφέρθηκε στο mega ΣΔΙΤ του Ultra Fast Broadband αξίας 870 εκατ. ευρώ με αναδόχους τον ΟΤΕ και την κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή – Grid Telecom. «Το UFBB το βλέπουμε στρατηγικά, καθώς συνεργαζόμαστε με την Τέρνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας». Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα  θα πέσουν και οι υπογραφές για την σχετική  σύμβαση ΣΔΙΤ.

Παράλληλα στο επίκεντρο είναι και ο εξοπλισμός αεροδρομίων τόσο του δημοσίου όσο ιδιωτικών, όπως και επίσης εξοπλισμός για την ΥΠΑ, για τη ναυτιλία κ.ά.

Οικονομικά μεγέθη

Όσον αφορά το τζίρο της εταιρείας το 2021 προήλθε ολοκληρωτικά από ιδιώτες ενώ το 2022 ήταν επίσης σχεδόν εξολοκλήρου από ιδιωτική πρωτοβουλία με εξαίρεση το γήπεδο της ΑΕΚ.

Για το 2022 ο κ. Πασχαλίδης αναμένει έσοδα στα 20 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. ευρώ το 2021 , αύξηση της τάξεως του 50%. « Και για το 2023 αναμένουμε αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης με το 2022 καθώς έχουμε επιθετικό πλάνο ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουν ήδη να αυξήσουν την δραστηριότητά τους με νέες υπηρεσίες που θα απευθύνονται σε ΜμΕ αλλά αρχικά πολύ στοχευμένη με μία  Cyber λύση για μικρά ξενοδοχεία. Παράλληλα ερευνά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ειδική υπηρεσία για την προστασία των κινητών από υποκλοπές και κακόβουλες ενέργειες για την προστασία των κατόχων που .

Τρεις πυλώνες

Η Neurosoft εκτείνει την δραστηριότητα της  σε τρεις πυλώνες, Infrastructure & Cloud, Cyber Security και Field Services, και είναι ένας από τους λίγους ICT Integrators στην περιοχή που να μπορεί να καλύψει ολιστικά τις ανάγκες μιας σύγχρονης υποδομής.

«Το επενδυτικό μας πλάνο είναι σχεδιασμένο προς αυτή την κατεύθυνση και επικεντρώνεται τεχνολογικά στο Cloud και στο Cyber Security και σε λύσεις Infrastructure as a Service (IaaS). Βασικοί άξονες είναι η συνεχής εξέλιξη και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας σε όλες τις τεχνολογίες, η βελτιστοποίηση των διαδικασιών των δύο Operation Centers (Security και ICT) της εταιρείας και τέλος, η αναβάθμιση των υποδομών μας με τη χρήση καινοτόμων λύσεων» είπε ο κ. Πασχαλίδης.

Τέλος αναφερόμενος στην παρουσία της Microsoft και της AWS στην Ελλάδα υποστήριξε ότι δύσκολα θα υπάρξει τρίτος παίκτης στο cloud στην χώρα μας. «Εμείς συνεργαζόμαστε και με τους δύο, αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερο  με την Microsoft» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πασχαλίδης χαρακτηρίζοντας την επένδυση της Microsoft  σημαντική καθώς , όπως υποστήριξε, είναι η μόνη που δημιουργεί κόμβο στην Ελλάδα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Emirates: Νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου για μείωση των πλαστικών μιας χρήσης

Η Emirates αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου, μέσω της οποίας εκατομμύρια πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται εν πτήσει, όπως πλαστικοί δίσκοι σερβιρίσματος, μπολ...

MyRoomie: Ο απόλυτος οδηγός για συγκατοίκηση

Καλώς ήρθατε στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα....

PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει το νέο Ψηφιακό Κέντρο της στα Ιωάννινα

Το νέο Ψηφιακό της Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων εγκαινιάζει η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα μας με ένα ακόμα γραφείο-δορυφόρο. Το Digital Center...

Η OPPO παρουσιάζει το νέο A98 5G με εκπληκτικές επιδόσεις μπαταρίας

Η OPPO εισάγει στη ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας...

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη...