Το επόμενο δίμηνο αναμένεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας το οποίο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον της αγοράς λόγω της αυξημένης κίνησης αλλά και της περιοχής που έχει αναπτυχθεί εξυπηρετώντας σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς.
Μετά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα ακολουθήσου τα 22 μικρότερα αεροδρόμια της χώρας που παραμένουν στην εποπτεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς στον προηγούμενο διαγωνισμό δεν είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών. Όπως φαίνεται τα 22 αεροδρόμια θα βγουν στο .. σφυρί ως ενιαίο πακέτο και όχι σε ομάδες όπως ο προηγούμενος διαγωνισμός.
Όπως αποκάλυψε εχθές, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του στρατηγικού σχεδίου του Υπερταμείου για τα έτη 2022-2024, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες που θα οδηγήσουν στο βέλτιστο μοντέλο αξιοποίησης για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια.
Όπως εξηγήθηκε, αυτό προκρίνεται προκειμένου να μην δημιουργηθούν γκρουπ διαφορετικών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα οι πιο αδύναμοι εμπορικά αερολιμένες να μείνουν στα αζήτητα.
Πρόκειται για τα αεροδρόμια: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.