Cyprus Airways: Προς 8 ελληνικούς προορισμούς και τρίτο Airbus το καλοκαίρι 2019

- Advertisement -
  • Της Έλενας Ερμείδου

Την έκτη θέση ανάμεσα στις τοπ 10 αγορές διεθνών αφίξεων βρίσκεται η Cyprus Airways για την Ελλάδα το 2019 έχοντας σημειώσει 6% σε σχέση με το 2018, ενώ από τους 400.000 επιβάτες που μετέφερε η αεροπορική το 2019, οι 112.000 προέρχονταν προς /από Αθήνα. Στα τέλη του 2019 η Cyprus Airways ενίσχυσε το πτητικό της έργο ξεκινώντας δρομολόγιο που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η κυπριακή αγορά συρρικνώθηκε 2% το 2019 με την διαθεσιμότητα των θέσεων να πέφτει 10%, ωστόσο αποτελεί μία από τις πιο ανθεκτικές υγιείς αγορές. «Ανθεκτική και υγιής» χαρακτηρίζεται από τα στελέχη του ΔΑΑ, καθώς η συνολική επιβατική κίνηση το 2019 μειώθηκε 2%, αν και οι διαθέσιμες θέσεις ελαττώθηκαν 10%. Ένδειξη της ισχυρής ζήτησης που υπάρχει στις γραμμές Ελλάδας-Κύπρου.

H Cyprus Airways με έδρα την Κύπρο πετά προς Κύπρο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Πράγα. Από το καλοκαίρι η εταιρεία προσθέτει στον στόλο της τρίτο Airbus και θα πετά προς 8 ελληνικούς προορισμούς την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Σαντορίνη και Σκιάθο. Την ίδια στιγμή προσθέτει στο δίκτυο την Πράγα, Ζυρίχη, Γενεύη, Κόζιτσε , Μπρατιστσλάβα.

Η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017, όταν τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα. Όλες οι πτήσεις της εταιρείας λειτουργούν με αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων Οικονομικής.

Τον Ιούλιο 2018 η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιθεώρηση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριο 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Cosmos Business Systems: Η επόμενη ημέρα μετά το RRF περνά από AI, data centers και cybersecurity

Σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με μεγαλύτερη έμφαση στην...

Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες

Η νέα εποχή Telekom ξεκινά, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστα data...

Κ. Πιερρακάκης: «Κανένα κράτος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί μόνο του την τεχνητή νοημοσύνη»

Την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προσαρμοστούν με πολύ μεγαλύτερη...

Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση του One UI 9 σε περισσότερες Galaxy συσκευές

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διάθεση του...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...