25.5 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Accenture: Στην πρώτη θέση της κατάταξης των εταιρειών παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας σύμφωνα με την HFS Research

Η Accenture αναγνωρίζεται ως παγκόσμια δύναμη στην κυβερνοασφάλεια, θέτοντας την πελατοκεντρικότητα και την καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής της

Η Accenture αναγνωρίστηκε ως ο Νο. 1 πάροχος υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας σε μια νέα έκθεση από την HFS Research. Η έκθεση ‘The HFS Top 10: Cybersecurity Service Providers, 2022’ αξιολόγησε τις δυνατότητες 15 εταιρειών στη βάση μιας καθορισμένης σειράς κριτηρίων για να προσδιορίσει το βαθμό στον οποίο οι πάροχοι αυτοί βοηθούν τους πελάτες τους να βελτιώσουν αποτελεσματικά την κυβερνοασφάλειά τους.

Πέρα από την κατάκτηση της κορυφαίας θέσης στην κατάταξη συνολικά, η Accenture κατέλαβε την πρώτη θέση στα οκτώ από τα 11 κριτήρια αξιολόγησης όπως: έκταση και ανάπτυξη υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, υλοποίηση, στρατηγική και όραμα, καινοτομία και συνεργασία καθώς και ετοιμότητα σε αναδυόμενες τάσεις.

“Η κατάταξή μας στην έκθεση της HFS αντικατοπτρίζει την αποστολή μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο μέσω μετασχηματιστικών λύσεων, παρέχοντας βέλτιστη προστασία στο σύγχρονο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο Paolo Dal Cin, επικεφαλής της Accenture Security παγκοσμίως. «Εστιάζουμε όχι μόνο σε παραδοσιακές λύσεις κυβερνοασφάλειας αλλά και σε νέους και αναδυόμενους τεχνολογικούς τομείς όπως το quantum computing, το edge computing και το metaverse. Καθώς οι πελάτες μας μεταβαίνουν στο cloud και εξερευνούν αυτές τις νέες τεχνολογίες, είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε στο ταξίδι τους.”

Ανάμεσα στα δυνατά σημεία της Accenture που αναφέρει η έκθεση είναι:

• Ανάπτυξη: Η ομάδα της Accenture Security αυξάνεται με περίπου 3 φορές το ρυθμό της αγοράς και του ανταγωνισμού, ενώ έχει αυξηθεί περισσότερο από 70% τα τελευταία τρία χρόνια.

• Go-to-market offerings: Η έκθεση υπογραμμίζει το ευρύ φάσμα λύσεων της Accenture που επικεντρώνονται στην κυβερνοασφάλεια, τις εφαρμοσμένες υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας, τις managed security services, καθώς και μια επενδυτική στρατηγική που περιλαμβάνει εξαγορές, συνεργασία με οικοσυστήματα, στρατηγικές επενδύσεις σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, R&D στην κυβερνοασφάλεια και αριστεία στην υλοποίηση λύσεων.

• Διαχείριση ταλέντου: Η έκθεση αναφέρει τις βασικές στρατηγικές διατήρησης ταλέντου της Accenture μέσω επενδύσεων στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη και σε προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων. Η έκθεση σημειώνει ότι «η Accenture δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο να διασφαλίσει ότι τα στελέχη της διαθέτουν πολλαπλές δεξιότητες και γνώση του εκάστοτε κλάδου και αναπτύσσει ενεργά διάφορες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας στο χώρο της κυβερνοασφάλειας».

• Αποτελέσματα: Σύμφωνα με την έκθεση, «η Accenture χρησιμοποιεί τα δικά της business capability maturity models για να βοηθήσει τους πελάτες της να ξεκλειδώσουν επιχειρηματική αξία, να αξιοποιήσουν ευκαιρίες για βελτιωμένη ασφάλεια, να επιτύχουν τα απαραίτητα αποτελέσματα βάσει των επενδύσεών τους και να αξιολογήσουν συνολικά την απόδοση αυτών».

Επόμενης γενιάς IT και OT επιχειρησιακά κέντρα κυβερνοασφάλειας

Σύμφωνα με την HFS, ένας από τους βασικούς παράγοντες διαφοροποίησης της Accenture είναι τα «επόμενης γενιάς IT και OT επιχειρησιακά κέντρα κυβερνοασφάλειας». Πρόσφατα, μάλιστα η Accenture εντάχθηκε στο Joint Cyber Defense Collaborative (JCDC) του Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).

«Η Accenture έχει αναπτύξει βαθιά τεχνογνωσία και δυνατότητες σε όλους τους τομείς της αλυσίδας αξίας της κυβερνοασφάλειας», δήλωσε ο Ralph Aboujaoude Diaz, Practice Leader, Digital Trust and Cybersecurity στην HFS Research. «Η Accenture θέτει την πελατοκεντρικότητα, το οικοσύστημα των συνεργατών της και την καινοτομία στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής της στον κυβερνοχώρο».

Εκτός από την κατάταξη ως ο Νο. 1 πάροχος υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας από την HFS Research, η Accenture έχει διακριθεί πρόσφατα σε σειρά άλλων εκθέσεων όπως: IDC MarketScape analysis of managed security services (MSS) providers in Europe, The Forrester Wave™: Global Cybersecurity Consulting Providers, Q4 2021 και The Forrester Wave™: European Cybersecurity Consulting Providers, Q3 2021.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η United Group δημοσίευσε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023

Η United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova, κατέγραψε σημαντική πρόοδο όσον αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη...

Κ. Νεμπής: 3 δισ. ευρώ πλάνο για να φτάσει ο ΟΤΕ στην κορυφή της Ευρώπης

Γράφει η Μαρία Μόσχου «Το νέο όραμα του ΟΤΕ είναι να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ψηφιακούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ευρώπης και, χάρη...

Τι ζητούν οι επιβάτες ταξί: Apps, ευέλικτη τιμολόγηση και διαφάνεια τιμών

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική έρευνα, η οποία αναδεικνύει σημαντικές πτυχές της δημόσιας συγκοινωνίας, ιδίως σχετικά με...

Απλά Ψηφιακά 149: Τα πλάνα της CityCorp (Χρ. Ραφτογιάννης), τα POS και οι ηλεκτρικές συσκευές

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της καλλιέργειας λαχανικών, βοτάνων και μικρών φρούτων κατ’ οίκον; Αυτά τα ενδιαφέροντα και την εξέλιξή της CityCrop από το 2015...

Θα ξεπεράσουν τα 630 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για ΑΙ το 2028

το ΑΙ θα τρέξει με 29% μεταξύ 2024-2028, τον ταχύτερο ρυθμο από κάθε άλλο κλάδο της τεχνολογίας Γράφει η Νατάσα Φραγκούλη Μπορεί οι επικριτές της να...