Κυβερνοασφάλεια: Σε δημόσια διαβούλευση μέσα στον Νοέμβριο το νομοσχέδιο  

- Advertisement -

Το «πράσινο φως» πήρε από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την κυβερνοασφάλεια.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Athens Investment Forum πλέον προχωρά με σφιχτό χρονοδιάγραμμα η διαδικασία ώστε το νομοσχέδιο να τεθεί τον Νοέμβριο σε δημόσια διαβούλευση και τον Δεκέμβριο να γίνει νόμος του κράτους.

«Το θέμα της κυβερνοασφάλειας είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας και η χώρα πρέπει να θωρακιστεί περισσότερο στο κομμάτι της κυβερνοάμυνας», είπε ο κ. Παπαστεργίου αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα οι φορείς που είναι υπεύθυνοι είναι περίπου 70, όπως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΥΠ ή το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ομπρέλα των ψηφιακών υπηρεσιών

«Η ομπρέλα των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα. Για τον  λόγο αυτό, πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο φορέα ο οποίος θα δίνει τις οδηγίες, θα ενημερώνει, θα είναι το βασικό σημείο ανταλλαγής των πληροφοριών και θα κάνει τους ελέγχους», είπε ο κ. Παπαστεργίου τονίζοντας ότι το νέο σώμα θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, στρατηγική και ορθές πολιτικές γύρω από την κυβερνοασφάλεια.

Ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στο μεγάλο στοίχημα που, όπως είπε, είναι το νέο Gov.gr Wallet, στο οποίο θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες όπως η κάρτα της ΔΥΠΑ, του δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου είπε ο κ. Παπαστεργίου, οποίο θα βοηθήσει να τρέξουν τα πράγματα πιο γρήγορα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υπουργό και στην τεχνητή νοημοσύνη: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην υγεία ή και στην φορολογία ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε αδικίες που έχουν γίνει, στην συνταγογράφηση αλλά και στην παραπληροφόρηση» είπε ο κ. Παπαστεργίου.

«Ο πρωθυπουργός έχοντας διαγνώσει πολύ νωρίς την ανάγκη αυτή η κουβέντα να ανοίξει ισορροπημένα και με γνώση, δημιούργησε μια Επιτροπή ειδικών οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να κατευθυνθούμε σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής χρησιμοποιώντας όσο πρέπει και όπου πρέπει την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία δεν πρέπει να φοβηθούμε αρκεί να φτιαχτεί ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο πρέπει να κινούμαστε» κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Nova: Πλούσια αθλητική δράση με Stoiximan Super League, Μ. Σίτι – Άρσεναλ, Έβερτον –...

Συναρπαστικό θέαμα έρχεται στις οθόνες των συνδρομητών της Nova...

100.000 «καρδιές» για την ΕΛΕΠΑΠ: Το Giant Heart της Novibet αναβαθμίζει τεχνολογικά το Κέντρο...

Σε αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

Η LG Electronics επαναπροσδιορίζει το μέλλον της βιομηχανικής παραγωγής με λύσεις smart factory και...

Η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής εισέρχεται σε μια περίοδο ριζικών...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LG Electronics: Πρώτη στον κόσμο πραγματικά ασύρματη τηλεόραση

Σημαντικό βήμα για το μέλλον της οικιακής ψυχαγωγίας πραγματοποιεί...

AGON by AOC παρουσιάζει τις τεχνολογίες μείωσης του motion blur: MBR, MBR Sync και MBR+

Η AGON by AOC, η κορυφαία παγκοσμίως μάρκα οθονών...

Το Gaming ανεβαίνει επίπεδο με την LG UltraGear OLED 34GX900A-B

Η ιδανική ευκαιρία για ξεκούραση, διασκέδαση και ανανέωση έρχεται...

Υπηρεσίες υποστήριξης Premium+ για τις Galaxy Z και S26 series συσκευές καθώς και τις τηλεοράσεις άνω των 98″

Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε τη διεύρυνση της υπηρεσίας...