Vodafone Green Network: Το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα

- Advertisement -

Το επόμενο βήμα για το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης παρουσιάστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 στον Δήμο Τρικκαίων, με την επίσημη έναρξη των πιλοτικών δοκιμών του ευρωπαϊκού προγράμματος SHOW, το οποίο αφορά στην κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων με τεχνολογία τελευταίας γενιάς.

Η πρώτη πιλοτική διαδρομή πραγματοποιήθηκε εντός του «πάρκου Ματσόπουλου» αξιοποιώντας το Vodafone Green Network και στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του συνόλου των αυτοματοποιημένων οχημάτων. Έναν περίπου μήνα μετά τη έναρξη των εφαρμογών του προγράμματος και με την ολοκλήρωση των αδειοδοτικών διαδικασιών, θα ξεκινήσουν και οι διαδρομές οχημάτων σε «πίστα» αστικού περιβάλλοντος στην πόλη των Τρικάλων.

5G δυνατότητες

Σήμερα, το 5G δίκτυο της Vodafone, με πληθυσμιακή κάλυψη που φτάνει το 70%, απελευθερώνει νέες δυνατότητες σε διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητας, μεταμορφώνοντας τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων, έξυπνων πόλεων. Στο πλαίσιο του έργου, το υπερσύγχρονο 5G δίκτυο της Vodafone θα τροφοδοτεί την αδιάλειπτη, χαμηλού χρόνου απόκρισης συνδεσιμότητα των οχημάτων σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, μέσω της μεταφοράς ζωντανής εικόνας υψηλής ευκρινείας από το όχημα προς το κέντρο ελέγχου.

Το πρόγραμμα SHOW παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου #Τρίκαλα2030, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20 και 21 Απριλίου 2023. Κατά τη διάρκεια του συνέδριου, ο Βαγγέλης Γκορίλας, Διευθυντής Δημοσίου Τομέα του Vodafone Business είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προσδοκίες αλλά και τις προκλήσεις στην υιοθέτηση έξυπνων λύσεων στις πόλεις σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα SHOW (SHared automation Operating models for Worldwide adoption) μεταφράζεται σε «Κοινόχρηστα αυτοματοποιημένα λειτουργικά μοντέλα για παγκόσμια χρήση» και χρηματοδοτείται από το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πόλη των Τρικάλων μετέχει στο πρόγραμμα SHOW μέσω της e-trikala ΑΕ, ως δορυφορική πιλοτική εφαρμογή με συνδυασμό αυτοματοποιημένων εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

COSMOTE TV: Απρίλιος με την 4η σεζόν του «From» και το «Dracula» με τους...

Ο Απρίλιος έρχεται στην COSMOTE TV φέρνοντας την 4η...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δράση και αδρεναλίνη με «She Rides Shotgun» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

Την ταινία δράσης «She Rides Shotgun» («Ο Τιμωρός» 2025,...

Τηλεοπτική πειρατεία στη Θεσσαλονίκη: Έφοδοι, κατασχέσεις και «μαύρο» στην EuroLeague

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της τηλεοπτικής πειρατείας καταγράφηκε στη...

Ο Όμιλος CSG ενισχύει τη διεθνή του παρουσία με συμβόλαια αεράμυνας 2,5 δισ. δολαρίων στην Ασία

Ο όμιλος CSG, ιδιοκτησίας του Τσέχου επιχειρηματία Michal Strnad,...

100.000 «καρδιές» για την ΕΛΕΠΑΠ: Το Giant Heart της Novibet αναβαθμίζει τεχνολογικά το Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης

Σε αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης...

Το messaging γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις ελληνικές επιχειρήσεις – Πάνω από 80% βλέπει αύξηση εσόδων

Το messaging δεν αποτελεί πλέον απλώς ένα εργαλείο επικοινωνίας,...