Αξιολόγηση «Α-» από τον CDP για τον ΟΤΕ στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

- Advertisement -

 

  • Ο ΟΤΕ είναι μία εκ των δύο εταιρειών στην Ελλάδα που βρίσκονται στην κατηγορία «Leadership Α/Α-»

Με «Α-» βαθμολογήθηκε για πρώτη φορά ο ΟΤΕ από το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό CDP (πρώην Carbon Disclosure Project) για τον τρόπο που δημοσιοποιεί και διαχειρίζεται τις επιπτώσεις από τις δραστηριότητές του στην κλιματική αλλαγή. Για το 2021, ο ΟΤΕ βρίσκεται στην κατηγορία «Leadership Α/Α-» μεταξύ 12.000 εταιρειών που αξιολογήθηκαν και είναι μία από τις δύο εταιρείες στην Ελλάδα που συγκαταλέγονται σε αυτήν την κατηγορία. Η φετινή κατάταξη τοποθετεί τον ΟΤΕ αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά και αυτόν του κλάδου των ΜΜΕ, τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών data center, στον οποίο συγκαταλέγεται.

Ο ΟΤΕ έλαβε υψηλότερη βαθμολογία για την πιστοποιημένη παρακολούθηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του, για τις δράσεις μείωσής τους αλλά και για τη γενικότερη διακυβέρνηση θεμάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η βαθμολογία αυτή είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας δέσμευσης, αλλά και της συνεπούς περιβαλλοντικής στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ για την κλιματική αλλαγή, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου.

Το δίκτυο COSMOTE είναι πράσινο

Η Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα ανέφερε: «Η κατάταξη του ΟΤΕ τόσο υψηλά, από έναν φορέα διεθνούς κύρους όπως ο CDP είναι ουσιαστικής σημασίας. Αναγνωρίζει και επιβραβεύει την συστηματική μας προσπάθεια αλλά και την στρατηγική που έχουμε επιλέξει για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ήδη, το δίκτυο COSMOTE είναι πράσινο και λειτουργεί με ηλεκτρισμό από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο μεγάλος στόχος μας είναι πετύχουμε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από τις λειτουργίες μας έως το 2025 και από όλη την αλυσίδα αξίας έως το 2040, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου Deutsche Telekom για την κλιματική αλλαγή. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά για έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Έναν κόσμο που οφείλουμε στις γενιές που έρχονται.».

Το CDP

Το CDP είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο σύστημα πληροφόρησης και αξιολόγησης σχετικά με τις επιπτώσεις που επιφέρουν, στο κλίμα, τα δάση και την ασφάλεια των υδάτων, οι δραστηριότητές εταιρειών, πόλεων, κρατών και περιφερειών. Για την αξιολόγηση χρησιμοποιεί μία λεπτομερή μεθοδολογία η οποία εξετάζει την πληρότητα των αναφορών, την επίγνωση της σοβαρότητας των περιβαλλοντικών απειλών και τη διαχείρισή τους, καθώς και την επίδειξη καλών πρακτικών, όπως η θέσπιση φιλόδοξων και ουσιαστικών στόχων.

Ο ΟΤΕ συμμετέχει στον CDP από το 2010. Επίσης ανταποκρίνεται σε αξιολογήσεις αναλυτών και συμμετέχει σε σειρά διεθνών και εθνικών δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης, όπως: FTSE4 Good, VIGEO-EIRIS Βest Emerging Performers από την Moody’s ESG Solutions, δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research και στο δείκτη Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI).

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Απλά Ψηφιακά 207: Η Interworks (Στ. Μπαρμπουνάκης) και η επόμενη μέρα της και η...

Για την πορεία της Interworks, καθώς και τα σχέδια...

Η μπασκετική πανδαισία της EuroLeague με τα Play – In Showdown και ο 1ος...

Η EuroLeague, η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο...

Cashback 20% με την payzy για αγορά gadgets, smartwatches, ακουστικών & Bluetooth ηχείων από...

Επιστροφή 20% της αξίας των αγορών τους σε ευρώ...

Η Samsung γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον θρύλο...

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει σήμερα μια νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα gaming οθόνη Evnia 27M2N5201P από την Philips

Ένα νέο gaming monitor Full HD προστίθεται στη σειρά...

Η TCL γιορτάζει το ορόσημο των 100 εκατ. μονάδων κλιματισμού με την έναρξη λειτουργίας νέου «έξυπνου» εργοστασίου

Η TCL, κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας παγκοσμίως, ανακοίνωσε πρόσφατα την...

Απολαύστε ατελείωτο περιεχόμενο με το webOS της LG

Στον σύγχρονο κόσμο της οικιακής ψυχαγωγίας, η εμπειρία θέασης...

Bang & Olufsen Beo Grace: Νέα έκδοση Honey Tone με ANC, Dolby Atmos και battery έως 2.000 κύκλους

Η Bang & Olufsen παρουσιάζει τα Beo Grace στην...

Μπες στους ρυθμούς της άνοιξης με τα ηχεία LG XBOOM RNC9

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης, της ενέργειας...