Συστήνονται 12 Κέντρα Ικανοτήτων για την υποστήριξη της καινοτομίας & μεταφορά τεχνολογίας

- Advertisement -

Σε 12 ανέρχονται τα Κέντρα Ικανοτήτων (Competence Centers) που αξιολογήθηκαν θετικά προς σύσταση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων από τις 17 αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Πρόκειται για 12 νέες δομές που προέρχονται από την σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στους εξής 5 από τους 8 τομείς της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης:

  • Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ): 4
  • Υλικά – Κατασκευές: 3
  • Υγεία & Φάρμακα: 2
  • Αγροδιατροφή: 2
  • Ενέργεια: 1

Τα Κέντρα Ικανοτήτων, διαθέτοντας  την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία, έχουν ως βασικό σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/καινοτόμων υπηρεσιών/προϊόντων και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως στις μικρομεσαίες.

Στη σύσταση και λειτουργία των νέων οντοτήτων συμμετέχουν, ως εταίροι/μέτοχοι, 194 φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εκ των οποίων 25 ερευνητικοί οργανισμοί (Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα/Ινστιτούτα) και 169 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Το ποσό εγκεκριμένης συνολικής δαπάνης ανέρχεται σε 22.046.640,42 ευρώ, εκτ ων οποίων τα 13.050.963,60 ευρώ είναι δημόσια δαπάνη και τα 8.995.676,82 ευρώ ιδιωτική.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Τα «Κέντρα Ικανοτήτων» αποτελούν μια εξαιρετικής σημασίας Δράση, η οποία αποσκοπεί στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας σε μία ή περισσότερες αλυσίδες αξίας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αξιολογήθηκαν και δημιουργούνται 12 Κέντρα Ικανοτήτων για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Περιμένουμε πολλά από τους συμπράττοντες σε αυτές τις νέες δομές και πιστεύουμε ότι μαζί με τη δράση των Συστάδων Καινοτομίας, τις Ε&Τ Συνεργασίες Επιχειρήσεων και Ερευνητικών Φορέων και των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να συνδέσουμε πιο αποτελεσματικά την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Nova: Πλούσια αθλητική δράση με Stoiximan Super League, Μ. Σίτι – Άρσεναλ, Έβερτον –...

Συναρπαστικό θέαμα έρχεται στις οθόνες των συνδρομητών της Nova...

100.000 «καρδιές» για την ΕΛΕΠΑΠ: Το Giant Heart της Novibet αναβαθμίζει τεχνολογικά το Κέντρο...

Σε αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η Πειραιώς και η Accenture ιδρύουν AI Hub στην Ελλάδα αξιοποιώντας τεχνολογίες της Anthropic

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Accenture ανακοινώνουν τη σημαντική...

Zalando: Στοίχημα σε AI, προσωποποίηση και logistics για την επόμενη ημέρα του retail

Την επόμενη φάση του ψηφιακού λιανεμπορίου επιχειρεί να «χτίσει»...

Έκθεση EY – Eurelectric: Η ηλεκτροκίνηση εταιρικών στόλων στην Ευρώπη μπορεί να εξοικονομήσει 250 δισ. ευρώ

Ο εξηλεκτρισμός των εταιρικών στόλων αποτελεί σημαντική οικονομική και...

Η αγορά XR εκτοξεύεται, τα smart glasses αλλάζουν τους κανόνες

Η παγκόσμια αγορά extended reality (XR) εισέρχεται σε μια...