Η WIND Ελλάς φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επόμενη γενιά δικτύων 5G Stand Alone (5GSA) για εφαρμογές ρομποτικής

- Advertisement -

Η WIND Ελλάς σε συνεργασία με την Myrmex Inc. (Material Handling Robotics) εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επόμενη γενιά δικτύων 5G Stand Alone (5GSA) για εφαρμογές ρομποτικής.

Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο πέμπτης γενιάς στη χώρα μας που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία και αποτελεί την τελευταία λέξη στην αρχιτεκτονική δικτύων.

Δίκτυα σε προηγμένες χώρες

Τέτοια δίκτυα έχουν αναπτυχθεί μόνο σε πολύ προηγμένες χώρες όπως ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Γερμανία. Σύμφωνα μάλιστα με μια πρόσφατη έρευνα μόνο το 37% των παρόχων κινητής τηλεφωνίας έχουν δηλώσει ότι θα αναπτύξουν 5GSA υπηρεσίες εντός των επόμενων 2 ετών.

Η τεχνολογία 5GSA είναι απαραίτητη για την παροχή του υψηλού εύρους ζώνης, της χαμηλής απόκρισης (latency) και της υψηλής αξιοπιστίας, στοιχεία απαραίτητα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία σε τομείς της Βιομηχανίας 4.0, τομείς που τα δίκτυα πέμπτης γενιάς θα αναδιαμορφώσουν ριζικά το επόμενο διάστημα.

Δίκτυα 5GSA

Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνεργασίας τα δίκτυα 5GSA δημιουργούν τις δικτυακές υποδομές ώστε να γίνει η μετάβαση από την  προηγμένη εφαρμογή ρομποτικής που εφαρμόζεται σήμερα με το υπάρχον δίκτυο κινητής,  στην συνεργατική ρομποτική που ονομάζεται Cobots ή αλλιώς Collaborate robots.

Τα Cobots  έχουν την δυνατότητα να εκτελούν με ακρίβεια και ταχύτητα απλές αλλά και σύνθετες εργασίες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας και των logistics. Το 5GSA είναι η πλέον κατάλληλη τεχνολογία για τέτοιες εφαρμογές που μπορούν να έχουν ευρεία ανάπτυξη.

Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND Ελλάς, Νίκος Πανόπουλος επεσήμανε: «Στη WIND δρούμε με στόχο να βάλουμε την Ελλάδα στον χάρτη των προηγμένων χωρών της Βιομηχανίας 4.0 και της κάθετης ψηφιοποίησης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία εξελίσσουμε την εφαρμογή συνεργατικής ρομποτικής και την αρχιτεκτονική δικτύων 5G επόμενης γενιάς και ανοίγουμε έναν καινούριο κόσμο δυνατοτήτων για την Βιομηχανία της χώρας μας. Ακόμα μια καινοτομία για τη WIND  και για την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς πανελλαδικά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Myrmex, Γιώργος Κατινιώτης, υπογράμμισε: «Η Myrmex συνεισφέρει δυναμικά με την τεχνογνωσία της στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων Robotic Material Handling και Smart Manufacturing απευθυνόμενη στην παγκόσμια αγορά. Χαιρόμαστε που μας εμπιστεύονται εταιρείες με τη δυναμική της WIND Ελλάς. Σίγουρα αυτή η συνεργασία είναι μόνο η αρχή».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Myrmex ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ocado απέκτησε πρόσφατα μειοψηφικό μερίδιο της. Η Ocado αναγνωρίζεται ευρέως ως ο παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του online λιανεμπορίου μέσω ρομποτικών λύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕ: Επιταχύνει το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη

Οι ευρωβουλευτές ζητούν ένα πραγματικό ευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρόμων υψηλής...

4,7 δισ. χρήστες για τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα

Η παγκόσμια αγορά των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLMs) φαίνεται...

Στα 48,8 εκατ. οι πωλήσεις τηλεοράσεων, καταγράφουν άνοδο 3,6%

Ανοδικά κινήθηκε η παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων το β’ τρίμηνο...

Social media και έφηβοι: Αναζητώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα στην προστασία και την ελευθερία

Τον περασμένο Μάρτιο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίωσαν αυτό...