Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος

- Advertisement -

Μία σημαντική διευκρίνιση έδωσε  ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ανοίγοντας το δρόμο για βελτίωση της εικόνας του τουρισμού από και προς την χώρα μας.

Ο κ. Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός κατά του covid – 19 δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει.

Ειδικά για τα προτεινόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε σχέση με τον τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης κατέστησε σαφές ότι «ο εμβολιασμός δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να μπορεί να ταξιδέψει κάποιος. Σε καμία περίπτωση. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να διευκρινίσω τι είναι αυτό που η χώρα μας προτείνει με την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιτέλους η Ευρώπη να συντονιστεί

Κατ’ αρχάς, η επιστολή φαίνεται να έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε, δηλαδή, να ‘ταράξει τα νερά’ ώστε να μπορέσει επιτέλους η Ευρώπη να συντονιστεί. Ο συντονισμός είναι απαραίτητος και η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα πίσω. Πέρσι είχαμε περιορισμούς κατά τη μετακίνηση των τουριστών. Αυτή τη μετακίνηση πρέπει να την έχουμε και φέτος.

Φέτος, ωστόσο, έχουμε δύο μεγάλα εργαλεία στα χέρια μας. Το πρώτο είναι τα γρήγορα τεστ, τα οποία είναι και πιο ασφαλή και πιο φθηνά και θα μας επιτρέψουν να προκαλέσουμε λιγότερη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες. Το δεύτερο εργαλείο είναι ο εμβολιασμός. Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα μπορεί να μετακινείται ελεύθερα».

Προχωρώντας σε μια εκτίμηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται στο παρόν και στο άμεσο μέλλον για τον Ελληνικό Τουρισμό, ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «το 2020 ήταν μία χρονιά διπλού κέρδους.

Το πρώτο και ουσιαστικό, αυτό που είχαμε θέσει ως βασικό στόχο πέρσι ήταν το ίδιο το ‘brand’, η εικόνα της χώρας μας. Σήμερα, μάλιστα, δημοσιεύεται στον Τύπο το πώς η χώρα μας ανέβηκε μία θέση στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη τετράδα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα της προηγούμενης χρονιάς. Αλλά και από την άποψη των αριθμών κερδίσαμε, διαψεύδοντας τις προβλέψεις της αντιπολίτευσης η οποία έκανε λόγο για χαμηλότερες επιδόσεις.

Για το 2021 περιμένουμε μία καλύτερη χρονιά

Για το 2021 περιμένουμε μία καλύτερη χρονιά. Είμαστε σε θέση να λέμε με σιγουριά πως το καλοκαίρι του 2021 θα είναι καλύτερο από αυτό του 2020. Πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Ελπίζουμε πως τόσο τα εμβόλια όσο και τα γρήγορα τεστ θα βελτιώσουν τις συνθήκες.

Βεβαίως, επί του παρόντος, βρισκόμαστε ακόμη σε στάδιο αβεβαιότητας. Ο κόσμος κλείνει ταξίδια την τελευταία στιγμή και, συνεπώς, οι εκτιμήσεις είναι πολύ δύσκολες. Από την άλλη πρέπει να δούμε υγειονομικά τις νέες μορφές του ιού, αν τα εμβόλια θα αποδειχθούν αποτελεσματικά στις ενδεχόμενες μεταλλάξεις κ.λπ.

Όσον αφορά στις προβλέψεις μας, τα όποια σενάρια τα βάζουμε επί χάρτου ιδιωτικά και δεν πρέπει να τα δημοσιοποιούμε. Υπό άλλες συνθήκες, ως τις αρχές Μαρτίου οπότε και διοργανώνεται η μεγάλη Έκθεση του Βερολίνου για τον τουρισμό, θα είχαμε μια εικόνα για το πώς θα πήγαινε η χρονιά. Τώρα πια αυτό δεν ισχύει. Και υπάρχει, παράλληλα, η υγειονομική αβεβαιότητα».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «παρά τα νέα δεδομένα τα οποία προκύπτουν, όχι μόνο από τον ‘Covid-19’ αλλά και από το ‘Brexit’, η Μεγάλη Βρετανία θα είναι και φέτος μια πολύ μεγάλη αγορά για την Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται νέες εξαγορές για τη ΔΕΗ – Προχωρούν οι συζητήσεις για το mega Data Center έως 1 GW

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιβεβαίωση των στόχων για το...

1 στους 2 CEOs βάζει την ΑΙ στις κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παύει να αποτελεί ένα ακόμη έργο...

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...

Η αύξηση του κόστους μνήμης δημιουργεί «δύο ταχύτητες» στα smartphones

Η άνοδος του κόστους των τσιπ μνήμης αναδιαμορφώνει τη...

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...