Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφτηκε το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer

- Advertisement -

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο επισκέφτηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, όπου τους υποδέχτηκε η Ομάδα Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer.

Ο επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Nico Gariboldi, μοιράστηκε μαζί τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες και λεπτομέρειες, σχετικά με το βασικό σκεπτικό και τον στρατηγικό σχεδιασμό του HUB, τα οποία περιλαμβάνουν την πρόσληψη περίπου 200 επιστημόνων στο εργατικό δυναμικό του έως το τέλος του 2020, προσελκύοντας έτσι πίσω στην πόλη εργαζόμενους που αναζήτησαν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό.

Η Pfizer αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών και του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, η οποία υποδηλώνει για άλλη μία φορά, το ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για την επιτυχία της επένδυσης. Αυτή μπορεί να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στους ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς της υγείας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Επίσης, θα προσθέσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αλλά και θα συμβάλλει στην μετατροπή του brain drain σε brain gain.

Το ψηφιακό και τεχνολογικό κέντρο καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου της Pfizer και θα είναι στενά συνδεδεμένο με το εξωτερικό οικοσύστημα. Η Pfizer θα δημιουργήσει ένα δίκτυο με τα στελέχη της και τους τοπικούς φορείς, με σκοπό να παρέχει διάφορες υπηρεσίες και  προγράμματα. Το ψηφιακό κέντρο  θα αναπτύξει τις απαραίτητες καινοτόμες  λύσεις για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών της εταιρείας, οδηγώντας στην ανακάλυψη νέων θεραπειών που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ασθενών.

Η Θεσσαλονίκη παρέχει ένα δυναμικό οικοσύστημα νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με ένα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον με ποιοτικό εργατικό δυναμικό που μπορεί  να λειτουργήσει, λόγω γεωγραφικής θέσης, ως πύλη προς τη ΝΑ Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψη, o κ. Nico Gariboldi δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή, υποδεχτήκαμε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στις εγκαταστάσεις του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας  της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Η εμφανής στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, μας ενθαρρύνει περαιτέρω για την ανάπτυξη ενός κέντρου που θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους ψηφιακούς φάρους καινοτομίας για την Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση για ολόκληρη την Ελλάδα.  Για αυτόν τον σκοπό, στοχεύουμε στη στελέχωση του κέντρου, που είναι σε εξέλιξη, με επιστήμονες με βαθιά και ουσιαστική γνώση του αντικειμένου τους, ώστε να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο κέντρο και να συντελέσουν στη δημιουργία σημαντικών επιστημονικών επιτευγμάτων».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν Robux; Τι ισχύει στην πραγματικότητα και τι είναι απάτη

Αν εσείς ή η οικογένειά σας χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή...

Το 83% των ελληνικών εταιρειών έχει αυξήσει τη χρήση AI

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οι ελληνικές...

Ο Όμιλος AKTOR παραδίδει ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θωρακίζει το Θριάσιο Πεδίο

Ο Όμιλος AKTOR ολοκλήρωσε και παρέδωσε ένα πολύ σημαντικό...