Η ψηφιακή αναβάθμιση της Βουλής – Τα έργα του τελευταίου εξαμήνου

- Advertisement -

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά  η Βουλή των Ελλήνων στην ψηφιακή  της αναβάθμιση με στόχο την διευκόλυνση σύνθετων λειτουργιών της και την προώθηση του έργου της.

Σύμφωνα με τον απολογισμό 6μήνου, που αφορά στο διάστημα 1/1/2020- 30/6/2020, τα έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ψηφιακής λειτουργίας της Βουλής, είναι:

  1. Η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας «Δημοσθένης» για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών. Το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία ήδη εδώ και τρεις μήνες,  έχει δοθεί πρόσβαση σε όλους τους πρακτικογράφους και φυσικά έχουν εκπαιδευτεί σχετικά όλοι οι χρήστες.
  2. Ολοκλήρωση διαγωνισμού για την προμήθεια της εφαρμογής Bitrix24 και έναρξη εγκατάστασης. Πρόκειται για μια mobile εφαρμογή που θα δώσει τη δυνατότητα στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στους βουλευτές και τους συνεργάτες  τους να έχουν απομακρυσμένα πρόσβαση στα αρχεία τους και μέσω κινητού τηλεφώνου, να βλέπουν όλα τα ημερολόγιά τους καθώς και να συνομιλούν σε ένα ενοποιημένο σύστημα.
  3. Εγκατάσταση για δοκιμή της εφαρμογής CyFIR με σκοπό τον έλεγχο ασφαλείας των συστημάτων της Βουλής των Ελλήνων. Το CyFIR μέσω της τεχνολογίας A.I. που χρησιμοποιεί, θα δύναται να εντοπίζει απειλές που τα κοινά Antivirus μπορεί να αδυνατούν να εντοπίσουν. Επίσης έχει τη δυνατότητα ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων καθώς επίσης πραγματοποιεί έλεγχο στο dark web για τυχόν διαρροές ευαίσθητων δεδομένων της Βουλής.
  4. Εγκατάσταση της πλατφόρμας Cisco WebEx με σκοπό την επίτευξη τηλεδιασκέψεων. Η περίοδος της καραντίνας ανέδειξε την ανάγκη εγκατάστασης  συστήματος τηλεδιασκέψεων. Έτσι λοιπόν η Βουλή προμηθεύθηκε 5 άδειες χρήσης του σχετικού συστήματος, εκπαιδεύθηκαν άτομα της πληροφορικής που διαχειρίζονται την πλατφόρμα και το σύστημα εγκαταστάθηκε στις αίθουσες της Ολομέλειας και της Γερουσίας, από τις οποίες πραγματοποιούνται οι τηλεδιασκέψεις.
  5. Οργάνωση του έργου προμήθειας ψηφιακών υπογραφών για τους βουλευτές. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα εκδοθούν  ψηφιακές υπογραφές για όλους τους βουλευτές

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕ: Επιταχύνει το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη

Οι ευρωβουλευτές ζητούν ένα πραγματικό ευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρόμων υψηλής...

4,7 δισ. χρήστες για τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα

Η παγκόσμια αγορά των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLMs) φαίνεται...

Στα 48,8 εκατ. οι πωλήσεις τηλεοράσεων, καταγράφουν άνοδο 3,6%

Ανοδικά κινήθηκε η παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων το β’ τρίμηνο...

Social media και έφηβοι: Αναζητώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα στην προστασία και την ελευθερία

Τον περασμένο Μάρτιο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίωσαν αυτό...