Δωρεάν διάθεση της εφαρμογής TruthNest από την Athens Technology Center (ATC)  

- Advertisement -

H Athens Technology Center (ATC) διαθέτει δωρεάν την εφαρμογή TruthNest , ένα ολοκληρωμένο εργαλείο Twitter analytics, που υποστηρίζει την αναγνώριση αληθινών influencers αλλά και τον εντοπισμό trolls και bots μέσω ενδελεχούς ανάλυσης (profiling) ενεργών λογαριασμών Twitter.

Η εφαρμογή παρέχει πλήρη στατιστική ανάλυση Ανοιχτών Δεδομένων (Open Data), μέσα από ποικιλία δεικτών (KPIs) σχετικών με τη δραστηριότητα (activity), το δίκτυο (network) και την επιρροή (influence)  λογαριασμών Twitter. Για την παραγωγή των δεικτών αυτών αξιοποιήθηκε τόσο η πολύχρονη εμπειρία της η Athens Technology Center (ATC) στο χώρο των ΜΜΕ όσο και τεχνικές ανάλυσης κοινωνικών δικτύων (social media analytics) με χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), η σημασιολογική ανάλυση (semantic analysis)  και η δυναμική δικτύων (network dynamics).

Αναλυτικότερα, η ATC εδώ και χρόνια έχει θέσει την εκτεταμένη εμπειρία της σε τεχνολογίες συσσώρευσης περιεχομένου και ανάλυσης στην υπηρεσία της ευρύτερης προσπάθειας αντιμετώπισης του φαινομένου της παραπληροφόρησης, αναπτύσσοντας σχετικά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή TruthNest, η οποία ξεκίνησε να αναπτύσσεται στα πλαίσια χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων από την ΕΕ (Βραβείο Κοινού στο διαγωνισμό Innovation Radar 2017) , έχει φτάσει σε ένα ώριμο επίπεδο λειτουργικοτήτων ώστε να δοθεί για ευρεία χρήση στα μέλη της Open-Source Intelligence (OSINT) κοινότητας. Οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να επισκεφθούν το app.truthnest.com και να κάνουν login με τον Τwitter λογαριασμό τους.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως η ATC έχει αναπτύξει, από κοινού με την Deutsche Welle (DW) , την πλατφόρμα Truly Media, προκειμένου να υποστηρίξει την αξιολόγηση του βαθμού εγκυρότητας του περιεχομένου που μοιράζεται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται νέες εξαγορές για τη ΔΕΗ – Προχωρούν οι συζητήσεις για το mega Data Center έως 1 GW

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιβεβαίωση των στόχων για το...

1 στους 2 CEOs βάζει την ΑΙ στις κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παύει να αποτελεί ένα ακόμη έργο...

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...

Η αύξηση του κόστους μνήμης δημιουργεί «δύο ταχύτητες» στα smartphones

Η άνοδος του κόστους των τσιπ μνήμης αναδιαμορφώνει τη...

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...