Ο Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος στην παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ρέθυμνο

- Advertisement -

Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, παραβρέθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στην παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Κύριος στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η επίτευξη της αειφόρου πόλης, βασικά στοιχεία των οποίων είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος των πόλεων, η μείωση της ρύπανσης και η προαγωγή της δημόσιας υγείας με τη συμβολή της ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης συμμετείχε στη δράση με τίτλο «Ηλεκτροκίνηση και Δημόσια Συγκοινωνία», που ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, όπου και παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Ελλάδα. Στη συνάντηση επίσης μετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης,  εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ και της κατασκευάστριας εταιρείας Karsan.

Κατά την παρουσίαση του ηλεκτρικού λεωφορείου, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες, που παίρνουν οι ΟΤΑ στα θέματα τόσο της ευαισθητοποίησης πολιτών για τη βιώσιμη κινητικότητα, όσο και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποδομές, τις οποίες υποστηρίζουμε και προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης τους. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Ρέθυμνο με δεδομένο ότι έχουμε την πρώτη κυκλοφορία ηλεκτρικού λεωφορείου, το οποίο θα μπει σε μια γραμμή και θα κάνει μαζικές μετακινήσεις και δεν θα είναι πιλοτική. Σήμερα καταρρίπτεται και ο μύθος που έλεγε ότι η ηλεκτροκίνηση στη δημόσια συγκοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας. Το Ρέθυμνο πήρε την πρωτοβουλία να φέρει το ηλεκτρικό λεωφορείο μέσα από ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το CIVITAS Destinations, που έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί αυτή η υποδομή».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, θα προωθήσει με πληθώρα εργαλείων και πολιτικών την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της χώρας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Cosmos Business Systems: Η επόμενη ημέρα μετά το RRF περνά από AI, data centers και cybersecurity

Σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με μεγαλύτερη έμφαση στην...

Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες

Η νέα εποχή Telekom ξεκινά, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστα data...

Κ. Πιερρακάκης: «Κανένα κράτος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί μόνο του την τεχνητή νοημοσύνη»

Την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προσαρμοστούν με πολύ μεγαλύτερη...

Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση του One UI 9 σε περισσότερες Galaxy συσκευές

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διάθεση του...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...