Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. : Απορρόφησε περισσότερους από 70 νέους εργαζόμενους

- Advertisement -

Περισσότερους από 70 νέους εργαζόμενους απορρόφησε η Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) στις θέσεις του «Τεχνίτη Μηχανοτρονικού Ηλεκτρολόγου Οχημάτων», του «Τεχνίτη Ηλεκτρονικών Συσκευών» και του «Μηχανοτρονικού Εφαρμοστή Οχημάτων», οι οποίοι συμμετείχαν στον πρώτο εκπαιδευτικό κύκλο του πιλοτικού προγράμματος Διττής Εκπαίδευσης για ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων, που πραγματοποίησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Το 2ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου VETnet, υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.), τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) και τις ΕΠΑ.Σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.
Συνολικά 120 εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με σκοπό να εργαστούν ως επαγγελματίες πλέον σε επιχειρήσεις του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα συμμετείχαν 27 Τεχνίτες Μηχανοτρονικοί Ηλεκτρολόγοι Οχημάτων, 26 Τεχνίτες Ηλεκτρονικών Συσκευών και 28 Μηχανοτρονικοί Εφαρμοστές Οχημάτων και στη Θεσσαλονίκη 21 Τεχνίτες Μηχανοτρονικοί Ηλεκτρολόγοι Οχημάτων και 18 Μηχανοτρονικοί Εφαρμοστές Οχημάτων.
Το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων στην εταιρεία Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., ξεπέρασε το 60% (73 νέοι Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ουσιαστικά έχουν απορροφηθεί οι περισσότεροι εκπαιδευόμενοι, εκτός από εκείνους που πρέπει να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία.
Στην Αθήνα οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούσαν τα θεωρητικά μαθήματα στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ο.Σ.Ε. στον ‘Αγιο Ιωάννη Ρέντη και στη Θεσσαλονίκη στη Σιδηροδρομική Σχολή Εκπαίδευσης της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ., Παράρτημα 1ης ΕΠΑΣ. Το πρακτικό μέρος των σπουδών υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι το Μάιο 2020 θα αποφοιτήσει και ο δεύτερος κύκλος εκπαιδευομένων, ενώ στις αρχές του 2020 θα διοργανωθούν οι γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, με σκοπό την απόκτηση πιστοποιητικού Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...