Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ

- Advertisement -

 

Συνάντηση εργασίας σε σχέση με τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου είχαν σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

Ο Υπουργός, αφού συζήτησε τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα των Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από το ΤΕΕ, ως επίσημο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας, να σταθεί δίπλα στο Υπουργείο και την κυβέρνηση συνολικά, όχι μόνο τώρα στην αρχή της θητείας αλλά σταθερά, με προτάσεις και τεχνική υποστήριξη.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο των Μηχανικών, ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της χώρας, θα σταθεί δίπλα σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που συμβάλει στην πραγματική ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην επίλυση των προβλημάτων του τεχνικού κόσμου.

Στη συνάντηση προκρίθηκε ως βάση κάθε σχεδιασμού το Εθνικό Σχέδιο Υποδομών, που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν όλα τα στρατηγικά κείμενα της χώρας, ανεξαρτήτως αρμόδιου Υπουργείου, αλλά θα αναλύει περαιτέρω, με χρονοδιάγραμμα και ουσία, όλα τα σχεδιαζόμενα έργα.

Επιπλέον συζητήθηκε ο τρόπος και η διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί για τη δημιουργία και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Υποδομών, για τον έλεγχο και συντήρηση κάθε έργου, αλλά και τη διασύνδεσή του με άλλες βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έθεσε το ζήτημα των μεγάλων εκπτώσεων στα τεχνικά έργα και συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης του προβλήματος σε σχέση με την κοινοτική νομοθεσία, τη διαφάνεια και το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων.

Ο Υπουργός ανέλυσε τα μεγάλα έργα που έχει δεσμευθεί η ΝΔ να προωθήσει ως κυβέρνηση και συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ τρόπους για την επιτάχυνση διαδικασιών ωρίμανσης άλλων έργων που απαιτούνται να προωθηθούν.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν αναλυτικά πολλά θεσμικά ζητήματα, θέματα επιτάχυνσης διαδικασιών και προβλήματα που χρειάζονται λύσεις

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να προχωρήσουν γρήγορα νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές. Ο τεχνικός κόσμος διψάει για αυτό και η χώρα χρειάζεται τις υποδομές που της λείπουν. Στο σχεδιασμό που κάνουμε θέλουμε δίπλα μας τους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου και το ΤΕΕ ως σύμβουλο και συμπαραστάτη. Θα συναντηθώ το επόμενο διάστημα με όλους τους εκπροσώπους τεχνικών φορέων. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό μας παραδόθηκε αλλά θα τρέξουμε, χωρίς καθυστερήσεις, με διαφάνεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τα έργα και τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζονται»

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Το ΤΕΕ θα σταθεί αρωγός, όπως κάνει κάθε φορά, σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που βοηθά να επιλυθούν παθογένειες ετών. Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρξει δυναμική και πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο τεχνικός κόσμος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της χώρας. Χρειάζεται όχι μόνο ορθός σχεδιασμός, αλλά και γρήγορες και στοχευμένες κινήσεις. Ο χρόνος είναι χρήμα. Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας με συγκεκριμένες αλλαγές και νέα εργαλεία που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία και εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Amazon Web Services: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες...

Vodafone Ελλάδας: Επιταχύνει την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς

Την εξέλιξη των επενδύσεων της Vodafone Ελλάδας σε τηλεπικοινωνιακές...

VPN στο router: 9 λόγοι για να προστατεύσετε ολόκληρο το οικιακό σας δίκτυο

Οι περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούν VPN το εγκαθιστούν στον...

Απλά Ψηφιακά 222: Οι καινοτομίες της nvisionist και η “μάχη” για το FTTH και τα data centers

Για την πορεία της nvisionist και τα επόμενα βήματα...

Agentic Commerce: Στα 120 δισ. οι συναλλαγές μέσω AI agents έως το 2031

Στα 120 δισ. ετησίως αναμένεται να εκτοξευθούν έως το...