ΟΑΣΑ: Ξεκίνησε η καταγραφή των χάρτινων εισιτηρίων – Απίστευτος όγκος

- Advertisement -
  • Της Μαρίας Μόσχου

Μπορεί να έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς ωστόσο δεν έχει γίνει ολοκληρωθεί ακόμα  η καταγραφή για την οριστική απόσυρσή τους.

Πρόκειται για απίστευτο όγκο χάρτινων εισιτηρίων που κυμαίνεται σε 55 – 60 παλέτες, που δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 16 μήνες από τη λήξη της τιμολογιακής περιόδου.

Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ προχωρά η συγκρότηση μικτών Επιτροπών αποτελούμενες από υπαλλήλους του ΟΑΣΑ και των ΕΠΣΕ, ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. και Ο.ΣΥ Α.Ε για την πραγματοποίηση των τελικών εκκαθαρίσεων και διαχειριστικών ελέγχων χάρτινων εισιτηρίων και καρτών έως τη λήξη ισχύος τους και την προώθησή τους έως την τελική τους διαχείριση.

Σημειώνεται ότι στις 4/3/2019 ξεκίνησε στην Εθνική Άμυνα η απογραφή από Επιτροπή της ΣΤΑΣΥ των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου της τιμολογιακής περιόδου 1/2/2016 –λήξη χάρτινου (Εισιτηρίων, Καρτών-Κουπονιών, ακέραιων παλετών  Ρολών).

Σύμφωνα με τη Διαδικασία Δ3.9 προβλέπεται η καταμέτρηση των αδιάθετων από Επιτροπή  της  ΣΤΑΣΥ  και  επανακαταμέτρηση  αυτών  από  την  Επιτροπή Καταμέτρησης του ΟΑΣΑ

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου σχετικά με τον τρόπο  διαχείρισης  προϊόντων  κομίστρου  του  Ομίλου  και  της  απόδοσης  των εισπράξεων από την πώληση αυτών» με αριθμό Σύμβασης 69/2018 με ανάδοχο την εταιρεία KPMG Σύμβουλοι  ΑΕ,  στο  αντικείμενο  του  οποίου περιλαμβάνεται  η «παροχή τεχνικής υποστήριξης στο έργο των επιτροπών του ΟΑΣΑ «Παραλαβής Προϊόντων  Κομίστρου»  και  «Καταμέτρησης  Προϊόντων  Κομίστρου»,  ώστε  να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των προϊόντων και να διενεργηθεί ο έλεγχος της ποσοτικής συμφωνίας που υπέβαλαν οι ΕΠΣΕ (Φάση 2)».

Στο πλαίσιο αυτό συστήνονται τέσσερις Επιτροπές.

Η πρώτη Επιτροπή που συστήνεται ονομάζεται Επιτροπή Παρακολούθησης Προϊόντων Κομίστρου. Το έργο της είναι:

  1. Ο διαχειριστικός έλεγχος της εκτέλεσης των συμβάσεων εκτύπωσης προϊόντων κομίστρου για λογ/σμό των εταιρειών του ΟΑΣΑ.
  2. Ο διαχειριστικός έλεγχος των προϊόντων κομίστρου. Ειδικότερα:
  3. η συμφωνία του φυσικού αποθέματος των προϊόντων κομίστρου με τα στοιχεία διαχείρισης –διακίνησής τους (παραδόσεις –πωλήσεις),
  4. η ποσοτική συμφωνία των ήδη απογραφέντων προϊόντων κομίστρου με τα στοιχεία διαχείρισης  – διακίνησής τους (παραδόσεις – πωλήσεις– επιστροφές),
  5. η απόφαση για την καταστροφή των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου προς την αρμόδια επιτροπή.

Η δεύτερη Επιτροπή με τον τίτλο «Επιτροπή Παραλαβής και παράδοσης προϊόντων κομίστρου» έχει ως έργο την παραλαβή  όλων  των  αδιάθετων  προϊόντων  κομίστρου από  τις  Επιτροπές Απογραφής των ΕΠΣΕ. Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής κατά την διαδικασία παραλαβής των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου, περιλαμβάνονται:

  1. η επιβεβαίωση του αριθμού των χαρτοκιβωτίων ή των σάκων συσκευασίας σε αντιστοιχία με τα συνοδευτικά έγγραφα της απογραφής,
  2. η σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής με ΕΠΣΕ, Επιτροπή Διακίνησης Εισιτηρίων και Τμήμα Καρτών ΟΑΣΑ για την παραλαβή των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου, με την  Επιτροπή  για  την  παράδοση  προς  καταμέτρηση  των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου,
  3. η φύλαξη μέχρι την παράδοσή τους για καταμέτρηση,
  4. Η διαχείριση των αποθηκών του ΟΑΣΑ. Ειδικότερα: παρακολούθηση  της  ασφαλούς  πρόσβασης  στις  αποθήκες  των  εξουσιοδοτουμένων υπαλλήλων ή τρίτων επίσης εξουσιοδοτημένων, οργάνωση  και   σαφής  διαχωρισμός  των  χώρων  των  αποθηκών  φύλαξης προϊόντων κομίστρου και χωροθέτηση, ταξινόμηση ανά φορέα και ανά τύπο κομίστρου, τήρηση βιβλίου αποθήκης στο οποίο θα καταχωρούνται στοιχεία διακίνησης  των προϊόντων κομίστρου (εισαγωγές – εξαγωγές)
  1. Η μέριμνα για την τακτική καταστροφή των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου και η παράδοση των  ποσοτήτων  με  πρωτόκολλο  παράδοσης στην Επιτροπή Καταστροφής για καταστροφή.-
  2. Η παραλαβή από την Επιτροπή Καταμέτρησης Προϊόντων Κομίστρου όλων των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου των οποίων έχει λήξη η ισχύς και η προώθησή τους  προς καταστροφή.
  3. Η σύνταξη και υπογραφή πρακτικού καταστροφής και υποβολή του στην Επιτροπή Παραλαβής Προϊόντων Κομίστρου.

Η Τρίτη επιτροπή με την επωνυμία «Επιτροπή Καταμέτρησης Προϊόντων Κομίστρου». Έργο της Επιτροπής Καταμέτρησης Προϊόντων Κομίστρου είναι: Η καταμέτρηση όλων των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου που έχει λήξει η ισχύς τους. Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής κατά την διαδικασία καταμέτρησης των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου περιλαμβάνονται: η  παραλαβή  όλων  των  αδιάθετων  τύπων  κομίστρου  από  την  Επιτροπή Παραλαβής Προϊόντων Κομίστρου, ο έλεγχος της ορθής απογραφής που έχει προηγηθεί από Επιτροπές ή αρμόδια στελέχη των ΕΠΣΕ, η σύνταξη πρωτοκόλλου καταμέτρησης –παράδοσης των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου με την Επιτροπή Παραλαβής Προϊόντων Κομίστρου.

Η τέταρτη Επιτροπή με τον τίτλος «Επιτροπή Καταστροφής προϊόντων κομίστρου» με έργο την  παραλαβή  από  την  Επιτροπή  Παραλαβής  Προϊόντων  Κομίστρου  όλων  των αδιάθετων προϊόντων κομίστρου των οποίων έχει λήξη η ισχύς και η προώθησή τους προς καταστροφή και την  σύνταξη και υπογραφή πρακτικού καταστροφής και υποβολή του στην Επιτροπή Παραλαβής Προϊόντων Κομίστρου.

Παράλληλα η διοίκηση του ΟΑΣΑ αποφάσισε την αλλαγή στη χρονική σειρά εκτέλεσης των εργασιών παραλαβής αδιάθετων προϊόντων κομίστρου της Δ.3.9. για όσα προϊόντα δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμη από την επιτροπή της ΣΤΑΣΥ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...