- Της Ελενας Ερμείδου
Σε τρεις άξονες χωρίζονται οι κεντρικοί στόχοι της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) για το 2019, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ κατά την κοπή της καθιερωμένης πίτας ο πρόεδρος της EEL Νικόλαος Ροδόπουλος:
- Στην δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και δημοκρατικού καταστατικού
- Σε ένα εκ βάθρων rebranding ώστε να προσδιοριστεί και να τοποθετηθεί η EEL στην νέα παγκόσμια πραγματικότητα .
- Στην πραγματοποίηση του συνεδρίου ανά διετία με άξονες την επιχειρηματικότητα, την εθνική στρατηγική και την οικονομική πολιτική.
Στρατηγική της EEL η συνεχής και Συνεχής και ουσιαστική επικαιροποίηση και υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων του πλάνου δράστης της εφοδιαστικής.
Με στόχο δε τη δημιουργία ενός σύγχρονου ρεαλιστικού φιλικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας: η EEL θα επιχειρήσει να απλοποιήσει την δευτερογενή νομοθεσία, να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη με δίκαιους θεσμικούς όρους, να δημιουργήσει δομές πολιτισμού μέσα από την χωροταξία και την πολεοδόμηση, με επίκεντρο τα επιχειρηματικά πάρκα. Τέλος να αξιοποιήσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του διευκρίνισε ότι η εφοδιαστική αλυσίδα δεν είναι μόνο μεταφορές, αποθήκες, μεταποίηση, χωροταξία, περιβάλλον, ναυτιλία, λιμάνια, υποδομές ι εμπορευματικά και επιχειρηματικές κέντρα. Διέπεται από διεθνή σχεδιασμό είναι σύνθετη και δεν εκπροσωπεί συμφέροντα.




