ΟΑΣΑ: Αναζητεί τώρα σύμβουλο για την εξυπηρέτηση των επιβατών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο!

- Advertisement -
  • της Μαρίας Μόσχου 

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την έναρξη της σταδιακής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που έφερε τα πάνω – κάτω στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ και προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία σε εκατομμύρια πολίτες.  Και όμως ο ΟΑΣΑ προχωρά τώρα στη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για «την ανάθεση παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού σε θέματα που αφορούν τη λειτουργίας του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου του Ο.Α.Σ.Α., προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).

Αξιοσημείωτο είναι ότι τους πρώτους μήνες στον ΟΑΣΑ προκλήθηκε χάος με τους επιβάτες να στοιβάζονται για ώρες στους σταθμούς για έκδοση κάρτας ενώ ακόμα και αν το κλείσιμο των σταθμών έγινε σταδιακά οι ουρές δεν αποφεύχθηκαν ούτε εκεί.

Μάλιστα σε πολλούς σταθμούς δεν υπήρχε υπάλληλος που να βοηθά στην έκδοση εισιτηρίων με τους επιβάτες να βοηθά ο ένας τον άλλο για να μειωθούν οι ουρές που σχηματίζονταν στα λιγοστά εκδοτικά μηχανήματα.

Και ενώ σταδιακά οι ουρές μειώνονται στα εκδοτήρια, όταν βέβαια λειτουργούν όλα τα ηλεκτρονικά μηχανήματα, αυξάνονται στις πύλες που είναι σε πολλούς σταθμούς εκτός λειτουργίας αναγκάζοντας τους επιβάτες να βγουν από μία ή δύο συνολικά πύλες.

Στο σκηνικό αυτό ο ΟΑΣΑ δαπανά πάνω από 50.000 ευρώ για να προσλάβει σύμβουλο για την εξυπηρέτηση του κοινού ο οποίος μέχρι να προσληφθεί θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση!

Πρόκειται για την απόφαση Νο 4054/2018 που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και η οποία εγκρίνει τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού.

Μάλιστα εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σκουμπούρη για κάθε θέμα που αφορά στην εκτέλεση της παρούσας απόφασης.

Η απόφαση, θεωρείται άμεσα εκτελεστή.

Σύμβουλος για τα προϊόντα κομίστρου

Η εταιρεία KPMG Σύμβουλοι Α.Ε., ανακηρύχθηκε μειοδότρια στον διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών με τίτλο: «Διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης προϊόντων κομίστρου του Ομίλου και της απόδοσης των εισπράξεων από την πώληση αυτών».

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) ενώ η προσφορά της μειοδότριας εταιρείας διαμορφώθηκε στις 54.000  ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.)

Η εταιρεία σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια προκρίνεται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή στην υποβολή των «Δικαιολογητικών Κατακύρωσης».

Σύμβουλος για το ΑΣΣΚ

Η εταιρεία «ΙΝΒΙΖΙΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Α.Ε.», με προσφερόμενη τιμή 57.500

ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) είναι ανάδοχος του έργου για την ανάθεση υπηρεσιών «Τεχνική Υποστήριξη Λειτουργίας για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (Α.Σ.Σ.Κ.) σε θέματα Εμπορικής Πολιτικής και Παρακολούθησης υλοποίησης της σύμβασης».

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Προμήθεια νέων καρτών

Το συνολικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2,5 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα από την ΣΤΑΣΥ δεσμεύεται από τις δύο εταιρείες προκειμένου να προκηρυχθεί Διεθνής Ηλεκτρονικός Ανοικτός Διαγωνισμός για την «Προμήθεια Μέσων Προϊόντων Κομίστρου υπό Μορφή «Έξυπνων Καρτών», που Απαιτούνται κατά τη Λειτουργία του Αυτόματου

Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (Α.Σ.Σ.Κ.)».

Το δ.σ. του ΟΑΣΑ έχει ήδη λάβει τη σχετική απόφαση για τη διενέργεια του διαγωνισμού η οποία έχει δημοσιευτεί και στην Διαύγεια.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η προμήθεια εισιτηρίων και καρτών μέχρι την 31.12.2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Άλμα 33% στα κρούσματα ransomware – Η ΑΙ κάνει ευκολότερη την είσοδο στο κυβερνοέγκλημα

Σε νέα φάση περνά η παγκόσμια απειλή του ransomware,...

Η Κίνα συγκεντρώνει το 40% των παγκόσμιων συνδέσεων 5G

Η Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στην...

Σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου η απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στα κοινωνικά δίκτυα

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026 εισάγεται προς συζήτηση στη...

Ο Μιχάλης Κουβελιώτης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN

Η AEGEAN ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Γερογιάννης, ιδρυτικό στέλεχος...

Το κόστος του AI coding θα ξεπεράσει τον μισθό ενός προγραμματιστή έως το 2028

Η ευρεία υιοθέτηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη...