Απλά Ψηφιακά 201: Οι επόμενες κινήσεις της Embio Diagnostics (Κωνσταντίνος Λοΐζου) και τι περιμένουμε στα data centers

- Advertisement -

Την πορεία και τα επόμενα βήματα της Embio Diagnostics ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Λοΐζου, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου στο 201ο επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Ο κ. Λοΐζου αναφέρθηκε στο podcast του Moved.gr στην ιστορία της δημιουργίας της επιχείρησης αλλά και στις λύσεις και τις προηγμένες τεχνολογικά συσκευές που έχει αναπτύξει γύρω από την ταχεία ανίχνευση στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, των δοκιμών ποιότητας του αέρα και της περιβαλλοντικής έρευνας. Παράλληλα ανέλυσε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της κυπριακής startup και τους πελάτες που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που έχει σηκώσει μέχρι σήμερα από VCs αλλά και angels investors μεταξύ των οποίων κι ο Σάσα Βεζένκοφ. Τέλος επεσήμανε τα επόμενα βήματα της startup ενώ αναφέρθηκε και τα θετικά και αρνητικά του κυπριακού κι ελληνικού οικοσύστημα καινοτομίας.

Microsoft data center campus

Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης συζήτησαν για το πως προχωρούν τα σχέδια της Microsoft γύρω από τo data center campus, με την αφορμή της επίσκεψης του Δημήτρη στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στο Δουβλίνο, αλλά και τον στόχο της Ελλάδας να γίνει κόμβος τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή, όπως σκιαγραφήθηκε κατά το πρόσφατο ταξίδι του Pρωθυπoυργού στην Ινδία.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με τις εξελίξεις στην συνδρομητική TV και τις αυξήσεις στις οποίες προχώρησε η Vodafone, αλλά και με τις επενδύσεις που έχει στα σκαριά το Coralia Ventures.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

COSMOTE TV: Απρίλιος με την 4η σεζόν του «From» και το «Dracula» με τους...

Ο Απρίλιος έρχεται στην COSMOTE TV φέρνοντας την 4η...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δράση και αδρεναλίνη με «She Rides Shotgun» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

Την ταινία δράσης «She Rides Shotgun» («Ο Τιμωρός» 2025,...

Τηλεοπτική πειρατεία στη Θεσσαλονίκη: Έφοδοι, κατασχέσεις και «μαύρο» στην EuroLeague

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της τηλεοπτικής πειρατείας καταγράφηκε στη...

Ο Όμιλος CSG ενισχύει τη διεθνή του παρουσία με συμβόλαια αεράμυνας 2,5 δισ. δολαρίων στην Ασία

Ο όμιλος CSG, ιδιοκτησίας του Τσέχου επιχειρηματία Michal Strnad,...

100.000 «καρδιές» για την ΕΛΕΠΑΠ: Το Giant Heart της Novibet αναβαθμίζει τεχνολογικά το Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης

Σε αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης...

Το messaging γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις ελληνικές επιχειρήσεις – Πάνω από 80% βλέπει αύξηση εσόδων

Το messaging δεν αποτελεί πλέον απλώς ένα εργαλείο επικοινωνίας,...