Εκκίνηση διεθνούς διαγωνισμού από το Υπερταμείο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.

- Advertisement -

Το Υπερταμείο/Growthfund ανακοινώνει την εκκίνηση διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών (τουλάχιστον 51%) της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Κατά την Α’ Φάση, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας μη δεσμευτική επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης. Η διαδικασία είναι ανοιχτή σε κοινοπραξίες, ενώσεις και ομάδες νομικών ή φυσικών προσώπων, εταιρειών επενδύσεων ή επενδυτικών κεφαλαίων, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και ανταγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής της Πρόσκλησης θα προκριθούν να συμμετάσχουν στη Β΄ Φάση, που αφορά στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2026, 15:00 EET.

Το Υπερταμείο/Growthfund κατέχει το 80% των μετοχών της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στους Δήμους στα όρια των οποίων βρίσκονται οι αλυκές εν λειτουργία που έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση και εκμετάλλευση στην Εταιρεία, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να κατέχουν οι δήμοι Μεσολογγίου (10,19%), Πύδνας Κολινδρού (3,18%) και Δυτικής Λέσβου (3,13%).

Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. αποσκοπεί στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών και της εξωστρέφειας της εταιρείας, με στόχο την ακόμη καλύτερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων της και τη βελτίωση της λειτουργίας της προς όφελος τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής οικονομίας. Με ηγετική θέση στον κλάδο της παραγωγής φυσικού αλατιού, η Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.– αποτελεί τον βασικό προμηθευτή της εγχώριας αγοράς και έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η στρατηγική αυτή κίνηση στοχεύει στη μετάβαση από μια δυναμική δημόσια εταιρεία σε έναν ευρωπαϊκό «πρωταθλητή» στην παραγωγή αλατιού, με ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα, σύγχρονες υποδομές και δυναμική αναπτυξιακή πορεία.

Διαθέτοντας την αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση οκτώ αλυκών βιομηχανικού μεγέθους σε όλη τη χώρα, η εταιρεία έχει συνολική ετήσια παραγωγική δυναμικότητα άνω των 200.000 τόνων, καλύπτοντας συνολική έκταση 23.434 στρεμμάτων. Παράγει και διαθέτει διαφορετικούς τύπους αλατιού – πλυμένο, άπλυτο και ειδικών προδιαγραφών – συμπεριλαμβανομένης της αφρίνας (fleur de sel) από τις αλυκές Μεσολογγίου, προϊόν που έχει καθιερωθεί ως φυσικό σύμβολο ποιότητας και παραδοσιακής παραγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του Υπερταμείου: https://growthfund.gr/ypertameio-ellinikes-alykes-stratigikos-ependytis/.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται νέες εξαγορές για τη ΔΕΗ – Προχωρούν οι συζητήσεις για το mega Data Center έως 1 GW

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιβεβαίωση των στόχων για το...

1 στους 2 CEOs βάζει την ΑΙ στις κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παύει να αποτελεί ένα ακόμη έργο...

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...

Η αύξηση του κόστους μνήμης δημιουργεί «δύο ταχύτητες» στα smartphones

Η άνοδος του κόστους των τσιπ μνήμης αναδιαμορφώνει τη...

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...