Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Netcompany με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

- Advertisement -

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, μεταξύ της Netcompany και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), με στόχο την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών, την ενίσχυση της έρευνας, τη διασύνδεση των αποφοίτων του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την προώθησης της γνώσης.

Το μνημόνιο υπέγραψε από τη Netcompany, o κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος Netcompany-Intrasoft, και από το ΟΠΑ, ο Πρύτανης και Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Βασδέκης.

Περιλαμβάνει τον σχεδιασμό κοινών δράσεων, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και την παραγωγή εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού των δύο φορέων. Ακόμη, στο μνημόνιο προβλέπονται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών στη Netcompany, ανοίγοντάς τους τον δρόμο για την αγορά εργασίας, φυσικές και διαδικτυακές συναντήσεις φοιτητών με στελέχη της εταιρείας που θα δράσουν ως μέντορες, καθώς και επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της, ενισχύοντας έτσι τη βιωματική μάθηση και την αλληλεπίδραση με κορυφαίους επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft δήλωσε σχετικά: «Το μνημόνιο με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της στενής μας συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με στόχο να ενδυναμώσουμε τους νέους επιστήμονες, αλλά κυρίως να τους εμπνεύσουμε να οραματιστούν το εργασιακό μέλλον τους στη χώρα μας».

Ο κ. Βασίλης Βασδέκης, Πρύτανης και Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που η  Netcompany επενδύει και στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων που εκπαιδεύουμε. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ακαδημαϊκής γνώσης και αγοράς εργασίας, δίνοντας στους φοιτητές και στις φοιτήτριές μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες, να αποκτήσουν εμπειρία και να προετοιμαστούν ουσιαστικά για την επαγγελματική τους πορεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...