Δημήτρης Παπαστεργίου: Στηρίζουμε την εξωστρέφεια του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας

- Advertisement -

«Πρώτη φορά ερχόμαστε στο Slush με μια τόσο δυνατή αποστολή. Στηρίζουμε εμπράκτως την εξωστρέφεια του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, που πετυχαίνει σπουδαία πράγματα σε τομείς, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η διαχείριση δεδομένων. Συγχρόνως, αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών με άλλους πρωτοπόρους φορείς», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την τοποθέτησή του στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, στο πλαίσιο της ελληνικής αποστολής στο ετήσιο συνέδριο Slush για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Wille Rydman, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Jarno Syrjälä,  ο Δήμαρχος του Ελσίνκι Juhana Vartiainen, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία Ναταλία Καραγεώργου, η Πρόεδρος της Endeavor Greece Κωστάντζα Σμπώκου, o Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της εταιρίας ICEYE Rafal Modrzewski, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της εταιρίας Index Ventures Vojtech Horna, ο οποίος υπογράμμισε τον σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδας στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

«Η Φινλανδία θεωρείται ευρέως και δικαίως ως πρωτοπόρος της ψηφιακής μετάβασης και των έξυπνων λύσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ετησίως το Slush αποτελεί σημείο συνάντησης κορυφαίων παραγόντων του επιχειρείν» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσω αυτής της συμμετοχής για τις ελληνικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Επίσης, στο περιθώριο του συνεδρίου ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκε το εργαστήριο της ICEYE, η οποία είναι μια εκ των εταιρειών που  έχει αναλάβει την κατασκευή και την εκτόξευση δορυφόρων SAR στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων».

Στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβολο και Συνιδρυτή της ICEYE, Rafal Modrzewski, ο Υπουργός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σημασία αυτής της συνεργασίας, η οποία θα συμβάλλει και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και του ελληνικού οικοσυστήματος διαστημικής βιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο συνέδριο Slush με πολυπληθή αποστολή 90 ατόμων με πρωτοβουλία της Endeavor Greece. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει νεοφυείς επιχειρήσεις, επενδυτές, ηγέτες του επιχειρηματικού οικοσυστήματος,  ώστε να μοιραστούν ιδέες και απόψεις. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο Ευστράτιος Σιμόπουλος ως εκπρόσωπος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Γιώργος Νούνεσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του 5G Ventures – Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» Αντώνης Τζωρτζακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας Παντελής Τζωρτζάκης, καθώς και πλήθος start-up επιχειρήσεων και φορέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Από τις σπουδές στην αγορά εργασίας: Οι δεξιότητες που χρειάζονται οι φοιτητές της τεχνολογίας

Για πολλούς φοιτητές, ιδιαίτερα όσους σπουδάζουν σε τεχνολογικές και...

Νέα εποχή στη Γραμμή 1 – Σε κυκλοφορία ο πρώτος πλήρως ανακατασκευασμένος συρμός

Σε κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) τέθηκε...

Η Emirates διοργανώνει roadshow προσλήψεων πιλότων στην Αθήνα

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο,...