Απλά Ψηφιακά 140: Η Equality και η «μάχη» κατά του ψηφιακού αναλφαβητισμού, η Viva και το 5G

- Advertisement -

To έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Equality και την ανάγκη για την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού ανέλυσε στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου η Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GRECA, καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ιδρύτρια του Equality, Κατερίνα Φραϊδάκη, σε αυτό το επεισόδιο του Απλά Ψηφιακά.

Στο εβδομαδιαίο podcast του Moved.gr για τις εξελίξεις στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών η κυρία Φραϊδάκη αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία της ΜΚΟ αλλά και στις δράσεις που αναλαμβάνει. Επιπλέον αναφέρθηκε αναλυτικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν τρέξει μέχρι σήμερα, στην απήχησή τους αλλά και στην δράση που συνδιοργανώθηκε με το Grow your Business της Cosmote και ELTRUN. Τέλος ανέλυσε το φαινόμενο του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη καθώς και τα βήματα που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε για να το καταπολεμήσουμε αλλά και για το πόσο κάτι τέτοιο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Στη συνέχεια Νίκη και Δημήτρης ανέλυσαν το πώς προχωρά η διαμάχη της Viva Wallet με την JP Morgan, τις εξελίξεις στο 5G μετά και το Nova 5G Home και την ανακοίνωση της Cosmote για το λανσάρισμα του 5G SA.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα τελευταία νέα από την εγχώρια αγορά πληροφορικής με την αφορμή της γενικής συνέλευσης της Performance και της Quest, ενώ οι δύο παρουσιαστές αναφέρθηκαν και στην τεχνητή νοημοσύνη με την οποία εμπλουτίζονται όλο και περισσότερες λευκές συσκευές της Samsung. Επίσης, είπαν και για το νέο εγχείρημα του Δημήτρη Μέμου (Marine Traffic) και του Κώστα Γεράρδου (Πλαίσιο) με την επωνυμία Hoper, που αφορά στις μετακινήσεις με ελικόπτερο μεταξύ των ελληνικών νησιών.

Τα επεισόδια του «Απλά Ψηφιακά» μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube κανάλι του MoveD.gr όπως και σε audio μορφή στο Spotify και στο Google Podcasts.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θεωρείται καλή εικόνα τηλεόρασης;

Όταν μιλάμε για «καλή εικόνα» σε μια τηλεόραση, οι...

Nova: Πλούσια αθλητική δράση με Stoiximan Super League, Μ. Σίτι – Άρσεναλ, Έβερτον –...

Συναρπαστικό θέαμα έρχεται στις οθόνες των συνδρομητών της Nova...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Πρώτη φορά πραγματοποίησε Πασχαλινό Bazaar 2026 με την ΕΛΕΠΑΠ...

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εδώ και 104 χρόνια έχει...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Υπηρεσίες υποστήριξης Premium+ για τις Galaxy Z και S26 series συσκευές καθώς και τις τηλεοράσεις άνω των 98″

Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε τη διεύρυνση της υπηρεσίας...

Η Hisense φέρνει τη μοναδική ατμόσφαιρα του FIFA World Cup 2026 στο σαλόνι σας

Η Hisense, ηγέτης στον τομέα των οικιακών συσκευών και...

LG StanbyME 2: Η οθόνη που έρχεται μαζί σου

Η LG παρουσιάζει, ξανά, κάτι ξεχωριστό. Εκεί που παλιά...

Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων, με νέο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα

Με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων...